„Поптоун“ с нова версия на песента на „Тоунс Он Тейл“ „Go!“; обявиха издаването на едноименния си дебютен албум

от Валентин Апостолов | понеделник, 30 април 2018 | 12:32

Поптоун

След миналогодишното си дебютно турне в САЩ, „Поптоун“ – новата група на дългогодишните партньори в „Баухаус“, „Тоунс он Тейл“ и „Лав енд Рокетс“ Даниел Аш и Кевин Хаскинс, както и дъщерята на Хаскинс, Дива Домпе, подготвят своето дебютно EP, което включва 13 песни на „Тоунс он Тейл“, „Лав енд Рокетс“ и „Баухаус“, изпълнени по време на сесия по радиото на живо.

Едноименният албум ще излезе на осми юни, а групата представи първата песен от него, като пусна онлайн новото изпълнение на песента на „Тоунс он Тейл“ от 1984-а година „Go!“.

В новия албум Аш и Хаскинс изпълняват песни от цялото си творчество по време на събитието „Парт Тайм Пънкс“, което беше предадено по радиото от Лос Анджелис „Кей Екс Ел Ю 88.9 Еф Ем“.

„Поптоун“ беше създадена от желанието на Аш да свири отново на живо, след като бившият китарист на „Баухаус“ издаде своя соло албум „Stripped“, който съдържаше интерпретации на свои стари песни. „Поптоун“ имаха турне през 2017-а година, със сетлист предимно фокусиран върху „Тоунс Он Тейл“ – група, която свири само 27 пъти на живо по време на своето съществуване между 1982-а и 1984-а.

Хаскинс каза: „Чувствам, че има много хора, които нямаше как да ни видят навремето.“

„Развълнувам съм, че те могат отново да чуят на живо тези странни и чудесни песни. Заедно с песните на „Баухаус“ и „Лав енд Рокетс“ това е истински празник за ушите.“

КоментариВашият коментар

Последвай ни: