Пол Джойс от „Дъ Таймс“: Четиримата елитни централни защитници, които „Ливърпул“ наблюдаваха, преди да подпишат с Върджил ван Дайк

от Валентин Апостолов | четвъртък, 27 декември 2018 | 11:55

Върджил ван Дайк
Върджил ван Дайк

„Ливърпул“ пренебрегнаха трима от най-добрите защитници в света, за да дадат рекордна сума при подписването на Върджил ван Дайк през януари.

Мърсисайдци направиха холандеца най-скъпия защитник в историята, като дадоха 70 милиона паунда, за да подобрят представянето си в защита.

Сделката за привличането на Върджил ван Дайк на „Анфийлд“ приключи сагата, която продължи много време, в която „Ливърпул“ бяха обвинени, че са подходили незаконно към играча.

„Ливърпул“ претърсиха цяла Европа, за да намерят нов лидер в сърцето на отбраната, преди да стеснят кръга на желаните защитници до четирима кандидати.

Уважаваният журналист на „Дъ Таймс“ Пол Джойс разкри усилията на скаутите на „червените“: „За период от 18 месеца „Ливърпул“ наблюдава 34-ма централни защитници, като анализира техните силни и слаби страни в повече от 15 мача, в които те участваха, преди опциите да бъдат сведени до четири трансферни цели от „степен А“ и четири трансферни цели от „степен Б“ (младежи, които имат потенциала да станат звезди).“

„Двама от защитниците от „степен А“ по онова време бяха Емерик Лапорт от „Атлетико Билбао“ и Калиду Кулибали, като последният беше потенциално Жером Боатенг от „Байерн Мюнхен“. Ван Дайк остана на върха на списъка с желания.“

Оттогава насам Ван Дайк разсея всички съмнения за цената си, като превърна изпълнената с грешки защита на „Ливърпул“ в най-добрата в „Премиършип“.

Неговото непоколебимо превъзходство във всички аспекти на играта го прави един от най-завършените защитници в историята на „Ливърпул“.

Съмненията, че един човек може да направи толкова голяма промяна, се оказаха погрешни. 27-годишният футболист не само разколебава противниковите отбори, но и прави играта на съотборниците си по-добра.

Информацията на Пол Джойс потвърждава интереса на „Ливърпул“ към Калиду Кулибала, за който беше съобщено в блога и форума на „Отбор.bg“ още през юни миналата година:

http://liverpool.operatura.info/?p=3212

http://90soccerstreet.com/index.php?topic=753.msg822#msg822

КоментариВашият коментар

Последвай ни: