Питър Хук: „Ню Ордър“ ще издадат седем песни от сесиите за „Waiting for the Sirens’ Call“

от журналист.бг | неделя, 04 септември 2011 | 12:26

image
Басистът на "Ню Ордър" Питър Хук сподели пред американско електронно издание, че членовете на групата са се съгласили да издадат седем песни, които са от сесиите на лебедовата песен на групата – "Waiting for the Sirens’ Call", но не са влезли в оригиналния албум.
 
Според Питър Хук това ще направи язвителната раздяла на групата "малко по-чиста" и ще "сложи черта" на края на "Ню Ордър".
 
Всички членове на групата са се съгласили да бъдат издадени тези песни, след като една от тях, "Hellbent", беше използвана за компилацията "Total", която беше издадена по-рано тази година.
 
Това, според Хук, е довело до решението да се покажат на бял свят песните от "Waiting for the Sirens’ Call", и басистът е много доволен от този факт.
 
Това, което остава да се реши от капризните бивши членове на групата, е как материалът да бъде издаден.
 
Хук иска да види седемте неиздавани песни в един албум заедно с кратките инструментали на "Ню Ордър" от саундтрака на филма "Контрол" – "Exit", "Hypnosis", и "Get Out".
 
Хуук споделя: "Не знам дали песните от "Контрол" ще бъдат включени заедно с новите песни. Аз единствено мога да изложа своето мнение и да чакам дали ще бъде гласувано за него или не… Аз искам песните да бъдат издадени самостоятелно. Те (Бърнард Самнър и Стивън Морис) предлагат ново издание на "Waiting for the Sirens’ Call", което да включва новите песни. Аз им казвам, че това не е добре, тъй като ако един човек си купи албума, той ще попадне в интернет и никой няма да иска да си го купи."
 
Хук каза, че продължават дискусиите между него и останалите членове от групата. Той отбеляза, че няма крайната дума за това как песните ще бъдат издадени ("Всеки път, като предложа нещо, то не се приема"), но въпреки това се чувства щастлив от факта, че те ще се появят на бял свят:
 
"От моя гледна точка ще бъде добре да се отървем от тези песни по най-милия възможен начин, което ще сложи черта на раздялата на "Ню Ордър" през 2006 година. Ако трябва да бъда честен, нещата не се случиха по най-чистия начин. Надявам се, че издаването на този материал ще направи ситуацията малко по-добра."
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: