Пепе Рейна: Дадох шанс на „Ливърпул“, сега всичко зависи от тях

от журналист.бг | събота, 05 март 2011 | 11:31

image
Пепе Рейна не отхвърли възможността да напусне "Анфийлд" през лятото.
 
Вратарят на "Ливърпул" твърди, че все още не е решил да напусне клуба през лятото, но призна, че всичко зависи от това къде ще завърши клубът в края на сезона.
 
Той сподели, че може да остане, ако новите собственици инвестират много средства в отбора през лятото.
 
Рейна каза пред журналиста на "Гардиън" Сид Лоу: "Аз съм много добър приятел с Фернандо и беше много странно да го видя със синята фланелка. Това ме накара да изпитам носталгия."
 
"Когато пристигнах в "Ливърпул", имаше петима испански футболисти, както и испански треньори и физиотерапевти. Сега останах само аз. Искаше ми се те да останат в клуба, но това не се случи и аз не изпадам в паника от този факт. Така стоят нещата във футбола."
 
""Ливърпул" си е все още "Ливърпул" – по-важен от всеки един футболист. Клубът принадлежи на феновете и тяхната лоялност към отбора е най-важна, не отделен играч или паспорт."
 
"Кени Далглиш беше абсолютно прав: всеки, който не иска да играе за "Ливърпул", може да напусне. Ще идват и ще си отиват футболисти от клуба."
 
"Аз не обявявам моето напускане – твърде далеч съм от това. Казвал съм много пъти, че съм щастлив в Англия и се чувствам добре в "Ливърпул". Но не съм готов да се врека във вечна любов към никого. Това е невъзможно. Ако някой играч го направи, това означава, че е излъгал."
 
"Не мога да говоря много сега, защото имам договор с "Ливърпул". Но не съществува такова нещо като вечна любов. Никой не управлява напълно своята съдба. Когато един футболист играе за някой отбор, той трябва да дава всичко от себе си – това е всичко, което можеш да искаш от него."
 
Рейна добави: "Тези, които наричат Торес наемник, според мен грешат. Те трябва да си спомнят всички тези следобеди, когато той отбелязваше голове с червената фланелка. Освен това той дойде в клуба за 23 милиона паунда и го напусна срещу 50 милиона паунда."
 
"Във футбола трябва да използваш своите възможности. Разбираемо е защо Торес искаше да се развива като играч и да печели отличия. Той се стреми да става по-добър като футболист."
 
"Истината е, че в този момент "Челси" му предложиха нещо, което "Ливърпул" не можеха."
 
На въпроса дали ще напусне "Ливърпул", Пепе отговори: "Надявам се, че не. Но никога няма да кажа "няма да напусна", защото дори и аз не знам това. Зависи от това как ще завършим сезона и дали ще имаме отбор, който е способен да се бори за отличия."
 
"Много зависи от собствениците на клуба – дали ще имат амбицията да изградят по-добър отбор. Надявам се, че те няма да жалят средства за това, но всички знаем каква е икономическата реалност в момента."
 
"Не мога да споделя повече, защото имам договор с клуба за пет години."
 
"Показах моята лоялност към отбора през последните шест години. Поднових договора си в трудно за клуба време. Може би феновете не забелязаха това, но аз исках да направя този жест."
 
"Аз дадох шанс на "Ливърпул", като поднових договора си и не напуснах през лятото, когато имах възможност."

КоментариВашият коментар

Последвай ни: