„Ню Ордър“ ще издадат албум на живо, записан на международния фестивал в Манчестър; може да чуете песента „Sub-culture“

от Валентин Апостолов | вторник, 21 май 2019 | 10:38

Ню Ордър

„Джой Дивижън“ направиха своя телевизионен дебют в предаването на Тони Уилсън „So It Goes“. За своето шоу „∑(No,12k,Lg,17Mif) New Order + Liam Gillick: So it goes…“, „Ню Ордър“ деконструираха, премислиха и преправиха немалка част от своя материал, издаден през годините – познат и непознат, стар и нов.

„∑(No,12k,Lg,17Mif) New Order + Liam Gillick: So it goes…“ ще бъде издаден на 12-и юли на три плочи, двоен компактдиск и в дигитален вид. Може да чуете песента „Sub-culture“ в изпълнение на живо на международния фестивал в Манчестър през 2017-а година:

Новият албум беше записан на живо на 13-и юли 2017-а година и включва цялото шоу, плюс допълнително три песни, записани по онова време, за да може слушателят да получи пълна представа за широчината на материала, който беше изпълнен. Албумът включва песни като „Disorder“ от албума на „Джой Дивижън“ „Unknown Pleasures“, която не е изпълнявана на живо от 30 години насам, до „Plastic“ от албума на „Ню Ордър“ „Music Complete“, издаден през 2015-а година.

Шоуто на живо беше създадено съвместно с визуалния артист Лайъм Гилик, който преди това е имал самостоятелни изложби в музеи като „Тейт Британ“ и Музея на модерното изкуство в Ню Йорк. Оркестрирано е от композитора и аранжьор Джо Дадъл, който също е от Манчестър и преди това е работил с „Ню Ордър“, и беше изпълнено от групата заедно с ансамбъл от 12 души на синтезатори, подвизаващи се в „Кралския северен музикален колеж“.

Това лято „Ню Ордър“ ще свирят на фестивали в цяла Европа и обявиха турне през октомври, на което ще бъдат хедлайнери, и ще свирят в Прага, Мюнхен, Берлин, Париж, Брюксел и Амстердам.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: