„Нищо няма да се случи“ – журналист на „Скай Спортс“ подлага на съмнение трансфера на Тимо Вернер в „Ливърпул“

от Валентин Апостолов | събота, 25 април 2020 | 06:19

Тимо Вернер

„Ливърпул“ са непрекъснато свързвани с германския нападател Тимо Вернер, като по всичко изглеждаше, че трансферът беше на път да се осъществи тези дни.

В четвъртък „Скай Спортс“ съобщи, че атакуващият футболист на „Лайпциг“ е готов да подпише с мърсисайдци през следващия трансферен сезон.

Вернер е спряган за трансфер в посока „Анфийлд“ от години насам, като последните развития предполагаха сделката да получи импулс.

Въпреки това според новина в същата медия трансферът няма да се осъществи.

Журналистът на „Скай Спортс“ Вини О’Конър написа в петък, че носителите на купата на „Шампионската лига“ няма да направят оферта за Вернер през следващия трансферен прозорец.

Мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп има на разположение Роберто Фирмино, Дивок Ориги и Риан Брюстър, който е под наем в „Суонзи“, като дългосрочни опции в нападение, като в същото време трансферът на Такуми Минамино през януари означава, че „червените“ имат планове за него.

О’Конър написа: „Научих през изминалия трансферен прозорец, че „Ливърпул“ нямат намерение да подпишат с него (Тимо Вернер, бел. ред.), както тогава, така и през лятото, като това съобщение беше отново повторено във връзка със следващия трансферен прозорец, когато бъде отворен.“

„В момента изглежда, че подобна сделка за Вернер няма смисъл за „Ливърпул“ и поради тази причина от „Анфийлд“ идват слухове, че тя няма да се случи.“

Покрай Вернер има много противоречиви слухове в последно време, но Вини О’Конър е прав, че подобен трансфер не е напълно необходим.

Достоверни източници на „Отбор.bg“ отхвърлиха тази новина, като споделиха: „Не обръщайте внимание на „Скай“ или на другите медийни платформи, които имат на дневен ред да говорят срещу нашия клуб. Нещата се развиват добре зад затворени врати.“

Появи се достоверна новина през тази седмица, която съобщава, че Клоп има намерение да разчита повече на Брюстър през следващия сезон, но тя не се връзва със спекулациите за Вернер.

В същото време източник на „Отбор.bg“, близък до „Анфийлд“, каза: „Чувам, че „Ливърпул“ ще бъдат дори още по-разумни през това лято заради пандемията от коронавирус. Имали са дискусия, на която са обсъждали какво ще се случи, ако всичко спре отново към края на годината или следващата година, като разглеждат опции за тима, които могат да се присъединят без трансферна сума. Заради това се появиха слуховете за Гьотце и Вилиан, които бяха отхвърлени.“

КоментариВашият коментар

Последвай ни: