NESV няма намерение да загуби „Ливърпул“

от журналист.бг | вторник, 12 октомври 2010 | 12:04

image
"ESPNsoccernet" разкри, че "New England Sports Ventures" (NESV) има неоспорим договор за закупуването на "Ливърпул" и няма намерение да губи това право, въпреки опита на сингапурския бизнесмен Питър Лим да направи нова оферта за клуба.
 
Управителният съвет на "Ливърпул" се е съгласил да продаде клуба на NESV за 300 милиона паунда, но това беше оспорено от съсобствениците Том Хикс и Джордж Жилет. Във вторник Върховният съд ще определи дали има правна основа за решението на борда на директорите.
 
Питър Лим, с помощта на британската адвокатска кантора "Macfarlanes" и сингапурската адвокатска фирма "Wong Partnership", подготвя конкурентна оферта, като се надява да измести NESV и да поеме контрола над "Ливърпул".
 
Твърди се, че интересът от страна на Лим е принудил NESV да увеличи първоначалната си оферта за клуба миналата седмица. Това е дало предимство на американската компания, водена от Джон У. Хенри. Според Лим неговата оферта е поне толкова привлекателена, колкото и офертата на собствениците на "Бостън Ред Сокс".
 
Според "Би Би Си" Лим е споделил пред борда на директорите на "Ливърпул" опасенията си, че NESV ще трябва да заеме пари за финансиране на сделката. Групата на Хенри, обаче, декларира, че няма да обремени мърсисайдци с нов дълг.
 
Споразумението за 300 милиона паунда е вече подписано с американската фирма. Тази седмица Върховният съд ще разгледа въпроса дали президентът Мартин Броутън и бордът на директорите са имали право да продадат клуба против волята на съсобствениците, които ще загубят 144 милиона паунда, ако сделката с NESV премине.
 
Питър Лим търси отново възможност да загупи "Ливърпул", която може да възникне, ако Том Хикс спечели в съда. Това ще доведе до анулиране на сделката NESV и клубът ще се озове в администрация в петък, когато изтича крайният срок за американците да върнат 237 милиона паунда на "Роял Банк ъф Скотланд".
 
Лим притежава няколко бара за феновете на "Манчестър Юнайтед" в Азия и според сп. "Форбс" има състояние от един милиард паунда. 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: