Мумуни Абубакар на проби в „Ливърпул“

от журналист.бг | сряда, 30 ноември 2011 | 03:13

image
Сайтът "GHANAsoccernet.com" разкри, че капитанът на "New Edubiase United" Мумуни Абубакар ще премине двуседмични проби в "Ливърпул".
 
Полузащитникът е бил забелязан от мърсисайдци по време на турнето на националния отбор на Гана под 20 години в Италия.
 
18-годишният футболист е направил много добро впечатление при загубата на своя отбор с 1:0 срещу "Парма". Абубакар е играл като дефанзивен полузащитник в мача на "черните сателити".
 
Мумуни Абубакар се очаква да пристигне в "Ливърпул" до края на годината и трябва да покаже много голямо старание, за да впечатли треньорите на мърсисайдци.
 
Агентът на "ФИФА " Оливър Артър сподели: "Всичко изглежда толкова хубаво, че чак не е за вярване, но наистина има писмо, изпратено от футболния директор на "Ливърпул" Деймиън Комоли."
 
"Мумуни е един от новите таланти в шампионата по футбол на Гана и се представи на много високо ниво срещу мъжкия отбор на "Парма"."
 
"От нашата агенция "ArthurLegacy" казахме, че пътуването до Италия ще отвори много врати и това е само началото. Освен че ще покажат какво могат пред всички, нашите момчета ще могат да преминат в големи клубове, където ще могат да се научат да играят още по-добре."
 
Абубакар беше избран за най-полезен играч на сезона във Висшата лига на Гана от асоциацията на спортните журналисти в африканската страна.
 
Той беше част от отбора на Гана под 23 години, който спечели историческия златен медал на Панафриканските игри в Мапуто, Мозамбик.
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: