Мартин Рашънт, продуцент на „Хюмън Лийг“, „Бъзкокс“ и „Стренглърс“ – 1948 – 2011 г.

от журналист.бг | понеделник, 06 юни 2011 | 01:33

image
Влиятелният британски музикант и продуцент Мартин Рашънт почина в събота на 63 години. Рашънт продуцира един от най-известните албуми в историята на поп-музиката – "Dare" на "Дъ Хюман Лийг" от 1981 година, както и редица албуми и сингли на групи като "Дъ Стренглърс", "Бъзкокс", "XTC", "The Go-Go’s" и т.н.
 
Мартин Рашънт започна като музикален инженер в началото на седемдесетте години за албуми на "Ти Рекс", "Флийтуд Мак" и "Йес", но стана известен с работата си с пост-пънк и синтпоп групи и най-вече с албума "Dare" на "Дъ Хюман Лийг" и ремиксите към него "Love and Dancing".
 
Бившият вокал на "Стренглърс" Хю Корнуел също изказа своите съболезнования вчера: "С голяма тъга научих, че Мартин Рашънт е починал. Той беше много талантлив и енергичен човек, който успя да извлече най-доброто от "Дъ Стренглърс" и да ги превърне в група, която да бъде пускана по радиостанциите в Англия. Разбира се, това не е неговият единствен успех, той показа какво може по-късно с "Дъ Хюман Лийг". Ще си спомням винаги за него с най-мили чувства."
 
Може да видите няколко песни, заслуга за които има Мартин Рашънт:
 
"The Human League" – "Don’t You Want Me"
 
 
"The Human League" – "The Things That Dreams Are Made Of"
 
 
"The Stranglers" – "Tank"
 
 
"The Buzzcocks" – "Orgasm Addict"
 
 
Pete Shelley – "Homosapien"
 
 
"Go-Go’s" – "Head Over Heels"
 
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: