„Манчестър Юнайтед“ с оферта от Катар

от журналист.бг | неделя, 23 януари 2011 | 12:30

image
Отборът на "Манчестър Юнайтед" е водил тайни преговори с "Катар Холдинг" за продажбата на клуба на стойност 1,5 милиарда паунда. Това съобщи сайтът "И Ес Пи Ен Сокърнет", въпреки че ръководството на "червените дяволи" отрича тази информация.
 
Според британските вестници, водената от кралското семейство на Катар инвестиционна група се е свързала с "Манчестър Юнайтед" след спечелването на домакинството на световното първенство през 2022 година от малката държава в Близкия Изток.
 
Групата от Катар вече обяви сделката за спонсорство с "Барселона" на стойност 125 милиона паунда като част от стратегията на държавата да подобри своя имидж пред света преди световното първенство през 2022 година.
 
Сега "Катар Холдинг" искат да купят "Юнайтед" от не особено харесваната от феновете на "червените дяволи" фамилия Глейзър. Твърди се, че американските собственици на отбора, който придобиха през 2005 година за 800 милиона паунда, искат 2 милиарда паунда за него.
 
Собствениците на "Манчестър Юнайтед" не искат да откажат инвестиционната група от Катар с висока цена, но за момента "Катар Холдинг" нямат желанието да приемат обявената от американците цена.
 
Фамилията Глейзър е критикувана, че използва печалбата на клуба, за да покрива огромните лихви по кредита, използван за закупуването на клуба. Дори да продадат клуба за 1,5 милиарда паунда, това ще им донесе много голяма печалба, което може да не се понрави на феновете на "Юнайтед". Въпреки това тяхното недоволство може да бъде облекчено от факта, че "Катар Холдинг" най-вероятно планират инвестиции в отбора по подобие на техните съграждани от "Манчестър Сити".

КоментариВашият коментар

Последвай ни: