Малдонадо: Трябва да си вземем поука от това

от журналист.бг | понеделник, 18 март 2013 | 09:42

image

Пастор Малдонадо сподели, че отборът на "Уилямс" има само една седмица, за да нанесе необходимите корекции върху болидите си, след като не успя да финишира в Австралия. Малдонадо нарече своя автомобил "неуправляем".

Малдонадо отпадна още през първата квалификация в събота, но обвини болида си "FW35", а не лошото време.

Венецуелският пилот не каза дали "неуправляемият" автомобил е причината той да излезе от пистата и да не завърши в "Гран при на Австралия", но подкани своя тим да намери решение на проблемите възможно най-скоро, дори още за състезанието в Малайзия през следващата седмица.

Пастор Малдонадо каза: "Беше трудно по време на състезанието, трябва да се боря с колата още в началото."

"Трябва да се поучим от това и имаме само една седмица, за да го направим."

Съотборникът на Малдонадо в "Уилямс" Валтери Ботас, който завърши на 14-о място, се изказа малко по-положително за състезанието: "Направих добър старт и се почувствах чудесно, че се състезавам пак. След това направих малка грешка и това ми коства няколко места назад. Направихме най-доброто класиране според колата днес и макар че все още болидът не е бърз, може да извлечем позитиви от днес. Следващото състезание е само след една седмица и трябва да работим здраво, за да се подготвим възможно най-добре и да спечелим първите си точки за сезона."

Отпадането на Пастор Малдонадо в "Гран при на Австралия" може да видите тук:


 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: