„Ливърпул“ следят преговорите за новия договор на Макс Майер, които са в задънена улица

от Валентин Апостолов | петък, 02 март 2018 | 02:47

Макс Майер

Футболен клуб „Ливърпул“ следи разговорите между Макс Майер и „Шалке“ във връзка с новия договор на футболиста, които са в задънена улица, тъй като 22-годишният полузащитник отказа второ предложение от страна на германския тим.

Юрген Клоп следи Майер от 2016-а година насам, като мениджърът на мърсисайдци беше свързван с трансфер на играча през изминалото лято, но най-вероятно беше отблъснат от високата цена на футболиста. Макс Майер ще остане без договор през лятото, което обяснява подновения интерес на Клоп към него.

Спортният директор на „Шалке“ Кристиан Хайдел потвърди, че втората оферта е била отхвърлена от футболиста: „Агентите на Макс Майер получиха оферта на 12-и януари, която имаше давност до 15-и февруари, като на 15-и февруари ни информираха с имейл, че Макс е отхвърлил офертата заради ограниченото време.“

„Надлежно отбелязахме това и засега не сме обвързани с нея. Това не означава, че той няма да продължи своя договор.“

Хайдел добави: „Ще бъде чудесно, ако Макс Майер се свърже с нас и ни каже, че иска да продължи да играе за „Шалке“. Но ние не можем и няма да чакаме още много време.“

Твърди се, че последната оферта на „Шалке“ е била за заплата около 95 хиляди паунда на седмица.

Макс Майер, който има няколко мача за националния отбор на Германия, може да играе като атакуващ полузащитник, но се чувства добре и в ролята на опорен халф. „Арсенал“ също имат интерес към играча, ако се вярва на последните слухове.

Според източници на „Отбор.bg“, Макс Майер винаги е бил една от основните трансферни цели на Юрген Клоп, и германският мениджър на „Ливърпул“ е готов да го привлече при първа възможност.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: