„Ливърпул“ подписаха официално с Върджил ван Дайк

от Валентин Апостолов | четвъртък, 28 декември 2017 | 01:28

Футболен клуб „Ливърпул“ подписаха сделка със „Саутхамптън“ за Върджил ван Дайк.

26-годишният централен защитник, който ще премине на „Анфийлд“ на първи януари, когато отвори зимният трансферен прозорец, ще бъде най-скъпият защитник в света, след като беше подписана сделка, която може да нарасне до 75 милиона паунда.

Ван Дайк е договорил личните си условия с „Ливърпул“, според които ще взима около 180 хиляди паунда на седмица, като ще играе с фланелката с номер 4 за „червените“.

Официалният сайт на „Ливърпул“ излезе с изявление, за което може да научите повече в българския сайт за „светците“ на адрес https://bulgariansaints.wordpress.com/2017/12/27/%d0%b2%d0%b2%d0%b4-%d0%b2-%d0%bb%d0%b8%d0%b2%d1%8a%d1%80%d0%bf%d1%83%d0%bb/

Според източници, близки до „Анфийлд“, интересът на „Манчестър Сити“ към Върджил ван Дайк е довел до покачване на цената на холандския национал с пет милиона паунда, и е имало притеснение, че „Ливърпул“ може да се откажат от сделката. Въпреки това мърсисайдци не са се отказали и са платили исканата цена за играча.

Ако се вярва на източниците, Ван Дайк и неговите представители са изиграли огромна роля в това трансферът да се случи възможно най-рано през януарския трансферен прозорец – нещо, за което са се надявали и „Ливърпул“.

Изказването на Върджил ван Дайк във връзка с трансфера може да прочетете по-долу, а неговия превод може да видите тук.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: