„Ливърпул“ отхвърлиха слуховете, че „Фенуей Спортс Груп“ искат да продадат клуба

от Валентин Апостолов | неделя, 11 ноември 2018 | 12:15

Футболен клуб „Ливърпул“ отхвърли слуховете, че собствениците на отбора „Фенуей Спортс Клуб“ искат да се разделят с „червените“, като определи информацията на „Ню Йорк Пост“ като „неоснователна спекулация“.

Американският вестник публикува статия в петък, която твърди, че Джон Хенри тихомълком се оглежда за потенциални купувачи на клуба, който притежава от осем години насам.

Ако се вярва на статията, американският бизнесмен, който притежава също така „Бостън Ред Сокс“, иска повече от два милиарда долара за клуба от „Анфийлд“.

Мърсисайдци отхвърлиха спекулациите около собствеността на „Фенуей Спортс Груп“, като твърдят, че клубът не се продава.

Говорител на собствениците и клуба сподели: „Колкото и да ни е неприятно да дадем на подобна статия смислен отговор, от името на собствениците на клуба мога напълно да отхвърля тази неоснователна спекулация.“

„Повтарям още веднъж, че клубът не се продава, като няма процес зад затворени врати или нещо от този род.“

Това е вторият път от четири месеца насам, в който „Фенуей Спортс Груп“ са принудени да потвърдят своя ангажимент към клуба.

Слуховете, че шейх Халед Бин Зайед Ал Нехаян, братовчед на собственика на „Манчестър Сити“, иска да придобие „Ливърпул“, бяха отхвърлени през август.

„Фенуей Спортс Груп“ са отворени за идеята да получат допълнително финансиране, като продадат малка част от клуба, но все още не са получили подходящо предложение.

Достоверни източници на „Отбор.bg“ продължават да твърдят, че „Фенуей“ са споделили в определени кръгове, че цената на „Ливърпул“ е два милиона паунда.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: