„Ливърпул“ все още преговарят с „Аякс“ за Луис Суарес

от журналист.бг | четвъртък, 27 януари 2011 | 10:04

image
Според източници на "Отбор.bg" "Ливърпул" и "Аякс" все още водят преговори за Луис Суарес, въпреки че британските медии обявиха, че мърсисайдци са прекратили своя интерес към уругвайския нападател.
 
Ръководството на "Ливърпул" се е надявало трансферът на Суарес вече да бъде факт, но с преминаването на Райън Бабел в "Хофенхайм" първоначалната оферта се е променила и преговорите са започнали отново.
 
Източник, близък до клуба, сподели: "След като Райън беше изтеглен от сделката, нещата започнаха отначало. Бабел имаше желание да премине в "Аякс". Холандците го оценяваха на малко под 4 милиона паунда, което не беше от особено значение. По начина, по който беше предложена сделката, стойността му доближаваше 7 милиона паунда. Но след като се разбра, че той няма да бъде включен в сделката, "Аякс" промениха първоначалната сделка и поставиха ултиматум."
 
"Това доведе до голямо забавяне на преговорите, като холандците искат вече повече пари и имат куп други изисквания. Въпреки това Деймиън (Комоли) вярва, че може да привлече Суарес за 19-20 милиона паунда. Той ще разговаря с "Аякс" днес отново, като холандците обсъждат неговата най-нова оферта."
 
Според източника Деймиън Комоли е набелязал Луис Суарес като трансферна цел, докато Кени Далглиш иска да привлече най-много Чарли Адам.
 
Източникът добави: "Деймиън наблюдава Суарес от много време насам. Ще бъда изключително изненадан, ако трансферът пропадне."
 
"Деймиън го избра, Деймиън го иска и Деймиън има подкрепата на собствениците, за да го закупи."
 
"Собствениците не са определили лимит на трансферния бюджет. Те са казали на хората, които участват в уреждането на трансферите, че трябва да харчат разумно и се доверяват на техните решения. Ако "Ливърпул" се откажат от Суарес, това ще бъде решение на Деймиън, а не на собствениците."
 
"Въпреки че Кени не участва в преговорите за Суарес, той е взел участие в първите дискусии и било искано неговото мнение."
 
"Деймиън е човекът, който поставя трансферните цели, но Кени специално е помолил за Чарли Адам."
 
Източникът информира, че агентът на Суарес е в постоянен контакт с "Ливърпул", докато неговият клиент оказва натиск върху "Аякс".
 
"Аякс" са предложили много изгодна сделка, при която "Ливърпул" трябва да изчакат до лятото, за да подпишат със Суарес. Възможно е цената през януарския трансферен прозорец да нарасне до 5 милиона евро над нормалната цена на уругвайския нападател, но това не притеснява ръководството на "Ливърпул".
 
Холандският отбор е склонен да се раздели със своята звезда, като се твърди, че Суарес тренира на облекчен режим докато се водят преговорите.
 
Източникът остава оптимист, че трансферът ще се осъществи сега и отхвърли появилите се в пресата твърдения, че мърсисайдци са се оттеглили от преговорите.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: