„Ливърпул“ в разговори с „Атлетик Билбао“ за Аморебиета

от журналист.бг | петък, 27 юли 2012 | 08:54

image

Според испанския вестник "Марка" отборът на "Ливърпул" е в преговори с "Атлетик Билбао" за венецуелския защитник Фернандо Аморебиета.

Базираният в Мадрид вестник съобщи вчера, че "Ливърпул" сериозно обмислят възможността да привлекат високия 192 сантиметра защитник. Според информацията разговорите между двата клуба вече са започнали.

"Марка" пише: ""Ливърпул" е един от отборите с най-сериозен интерес към Аморебиета. Брендън Роджърс е сигурен, че Аморебиета ще пасне идеално на неговата система."

""Ливърпул" се свързаха с "Атлетик Билбао", за да научат директно от клуба дали играчът се продава, дали би желал да смени клуба си в момента и дали е ентусиазиран да играе на "Анфийлд"."

Договорът на Фернандо Аморебиета изтича през 2013 година. Венецуелецът може да напусне за 26 милиона паунда според клауза в договора си, но "Марка" твърди, че може да се договори по-ниска цена.

"Ливърпул" бяха свързвани с интерес към 27-годишния футболист още по времето на Рафаел Бенитес, но тогава президентът на "Атлетик" Фернандо Макуа заяви: "Играчът не се продава и ние не сме имали оферта от страна на "Ливърпул". В този момент той е ключов играч за отбора и ние нямаме интерес да се разделим с него."

КоментариВашият коментар

Последвай ни: