„Ливърпул“ ще бъде продаден на един от трима възможни кандидат-купувачи

от журналист.бг | вторник, 05 октомври 2010 | 05:40

image
"Ливърпул" ще бъде продаден на един от тримата заинтересовани кандидат-купувача до края на годината, ако ръководството на клуба успее да прогони Том Хикс и Джордж Жилет.
 
Според източници, близки до клуба, президентът Мартин Броутън е ограничил избора от кандидат-купувачи до три заинтересовани страни.
 
Твърди се, че единият кандидат-купувач е базиран в Обединените арабски емирства. Другият кандидат за бъдещ собственик на клуба се намира в САЩ, което обяснява защо наскоро ръководството на клуба летя до Америка.
 
Очаква се официалните лица на "Анфийлд" да бъдат изключително заети в близките 48 часа. Въпреки медийното затъмнение, има информация, че нещата, свързани с продажбата на клуба, се движат всеки ден в положителна посока.
 
Високопоставен служител на "Анфийлд" споделя: "Единственият проблем в момента, който пречи на продажбата на клуба, са самите собственици. Джордж (Жилет) е склонен да се оттегли, докато Том (Хикс) прави всичко възможно, за да попречи сделката да се осъществи."
 
"Досега (Том) Хикс не е успял да осигури финансиране, което да накара "Роял Банк ъф Скотланд" да промени своето намерение, но в интерес на истината е твърде възможоно да направи това. Той е успял да намери само част от необходимите пари, но те не са достатъчни, доколкото ми е известно. В момента Хикс работи върху управлението на своя дълг, за което нашите източници на информация в САЩ ни държат в течение."
 
"(Том) Хикс ще се опита да се противопостави на "RBS", ако те поемат контрол над клуба. Нашето притеснение е, че всяко дело ще забави продажбата на клуба и ще даде време на Хикс да набави липсващите пари."
 
"Съществуват трима кандидат-купувачи, които издържаха взискателния тест преди продажбата на клуба и отговарят на условията, поставени от Мартин (Броутън, президент на ФК "Ливърпул")."
 
"Мога да ви уверя, че имаме потенциални купувачи и продажбата може да се осъществи веднага след одобрението на борда на директорите. Всичко това може да случи само за шест седмици, но първо трябва да се разреши казуса между "RBS" и Хикс."
 
"Всичко се случва както трябва. Фантастичен екип от професионалисти, състоящ се от служители на "Анфийлд" и фирми, помагащи на борда на директорите и Мартин Броутън, работи всеки ден, за да придвижи клуба напред."
 
"Всеки ден има нещо положително във връзка с продажбата на клуба, но в момента всичко се случва като в "Параграф 22" – или Хикс, или "RBS" трябва да направят своя ход съвсем скоро." 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: