„Ливърпул“ се свързват с клуб за оценявана на сто милиона евро звезда

от Валентин Апостолов | понеделник, 29 юли 2019 | 03:30

Според слухове, идващи от Португалия, „Ливърпул“ са се свързали с „Бенфика“ във връзка с младия защитник Франсишку Рейш Ферейра. Защитникът е по-добре познат като Феро и направи своя дебют за гранда от Лисабон през февруари.

Първите слухове за интереса на мърсисайдци към Феро се появиха през 2017-а година, когато стана ясно, че скаутите на „червените“ наблюдават играча. Не след дълго „Ливърпул“ направиха оферта от 10 милиона паунда, за да го вземат под наем с опция за закупуване, но предложението беше набързо отхвърлено от „Бенфика“.

22-годишният футболист е смятан за един от най-обещаващите и вълнуващи таланти, които са се появявали от младежките формации на „Бенфика“ през последните години. Феро беше отново трансферна цел на „Ливърпул“ през март, като спекулациите, свързващи го с трансфер в посока „Анфийлд“, не стихват. Последните твърдения са, че мърсисайдци отново са направили запитване дали е наличен за трансфер.

Франсишку Рейш Ферейра наскоро подписа нов договор с „Бенфика“, който изтича през 2023-а година, като в него е включена клауза за откупуване на стойност 100 милиона евро. Португалският гранд твърди, че футболистът не се продава на този етап, и всеки клуб, който иска да го привлече, трябва да плати цялата клауза за откупуване – нещо, което надали би заинтересувало „Ливърпул“.

Според достоверни източници, близки до „Анфийлд“, „Ливърпул“ наистина имат интерес към Феро, но отхвърлиха твърденията, че „червените“ подготвят оферта. Мърсисайдци имат желание да преговарят с „Бенфика“, но далеч не са склонни да платят исканата от тях цена. Чуват се слухове, че „Ливърпул“ ще продължат да наблюдават ситуацията около играча, тъй като нито един друг клуб не е предложил да плати клаузата за откупуване.

„Борусия Дортмунд“ и „Манчестър Сити“ също имат интерес към играча, който игра за различните младежки формации на португалския национален отбор по футбол, и се смята за ключов футболист от тима до 21 години.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: