„Ливърпул“ с оферта за Дайо Упамекано през лятото

от Валентин Апостолов | неделя, 18 октомври 2020 | 01:05

Дайо Упамекано
Dayot Upamecano (RB Leipzig, 5)

Достоверни източници, близки до „Анфийлд“, очакват отборът на „Ливърпул“ да направи оферта за централния защитник на „РБ Лайпциг“ Дайо Упамекано през следващото лято, ако той продължи да се развива през този сезон.

21-годишният национал на Франция е наблюдаван от мърсисайдци от 2015-а година насам.

По-рано през тази година, преди пандемията от коронавирус, се предполагаше, че той е трансферна цел за „Ливърпул“ през летния трансферен прозорец на 2020-а година. Мърсисайдци бяха многократно свързвани с Бен Уайт и други футболисти, но името на Упамекано беше споменавано от време на време като възможна трансферна цел. Въпреки това, както всички знаят, „Ливърпул“ не привлякоха централен защитник.

Достоверен източник, близък до „червените“, сподели: „Скаутите ще продължат да го наблюдават. Той има истински шанс да си осигури трансфер в „Ливърпул“.“

„Ако сегашният климат (Ковид) се стабилизира, и той не допусне грешки, очаквам да направим оферта за него, особено с наличната клауза.“

Когато „Ливърпул“ следяха преди Упамекано, той имаше клауза за откупуване от 54 милиона паунда в своя договор. Но той наскоро подписа нов договор, като тази клауза беше намалена на 37 милиона паунда. Новият договор е до 2023-а година, като новата клауза започва да тече от първи юни, 2021-а година. „Лайпциг“ се уплашиха да не го загубят със свободен трансфер, тъй като предишният му договор изтичаше през следващото лято, поради което се съгласиха да намалят клаузата за откупуване по подобие на това, което направиха с Тимо Вернер.

Трябва да се отбележи, че спекулациите, свързващи „Манчестър Юнайтед“ с оферта за Упамекано, се увеличиха значително, след като новината за новата клауза стана публична. Те, както и други клубове от „Премиършип“, ще наблюдават внимателно Упамекано до края на сегашната кампания.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: