„Ливърпул“, Кейхил, Шоукрос, Дан – 21.08.2011

от журналист.бг | неделя, 21 август 2011 | 05:52

image
"Ливърпул" преговарят с три клуба за позицията централен защитник.
 
Футболният директор на клуба Деймиън Комоли продължава да се интересува от Гари Кейхил (цел номер едно за централен защитник това лято), Райън Шоукрос и Скот Дан.
 
Съществува и четвърта опция за футболист от континента, но засега тя не е на дневен ред.
 
Според източник, близък до клуба, Комоли е сигурен, че ще привлече централен защитник до края на трансферния прозорец, и не бърза особено да приключи някоя от сделките на този фронт. Той вярва, че е в по-силната позиция, тъй като продаващите клубове знаят, че "червените" обсъждат алтернативни варианти.
 
Източникът сподели: ""Болтън", "Стоук" и "Бирмингам" не искат да отстъпят от цената. Отборът на "Бирмингам" е в най-слаба позиция от трите клуба."
 
"Цената на Шоукрос е в границите, определени от "Ливърпул", но тъй като "Арсенал" получиха пари, сумите се променят, това най-вече се отнася за Кейхил. "Болтън" са сигурни, че ще успеят да вземат най-голямата възможна сума за своя футболист, благодарение на конкуренцията между "Ливърпул" и "Арсенал". Това е нормално и разбираемо."
 
"Деймиън ще изчака до последно. В идеалния вариант той ще вземе двама от тримата футболисти, но всичко зависи от това кой ще напусне ("Ливърпул"). През последната седмица имаше интерес към Мейрелеш, Спиъринг и Коул."
 
"Трансферът на Н’Гог в "Болтън" не е свързан с този на Кейхил, но е ясно, че "Ливърпул" ще помогнат на "Уондърърс" с френския нападател и най-вероятно още един футболист под наем, ако се стигне до сделка за защитника. Но ако Н’Гог напусне този уикенд, това не означава, че Кейхил ще дойде."
 
"Ситуацията с Кейхил изглежда много трудна в момента. Намесата на "Арсенал" затрудни преговорите. Шоукрос изглежда като най-постижимата цел, освен ако "Арсенал" не се откажат от Кейхил. В момента се водят повече преговори със "Стоук", отколкото с "Болтън"."
 
"Всички трима защитници са налични за трансфер, но условията се променят всеки ден поради различни фактори."
 
"Много е вероятно всичко да се реши в последния момент, тъй като позицията на централния защитник не е единствената, от която се интересува Комоли."
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: