„Ливърпул“ и „Севиля“ с ново споразумение за Алберто Морено

от журналист.бг | събота, 19 юли 2014 | 11:21

image

Според един от най-достоверните източници на "Отбор.bg", близък до "Анфийлд", отборите на "Ливърпул" и "Севиля" са подписали ново споразумение във връзка с Алберто Морено.

Твърди се, че според клаузите на това споразумение "Севиля" винаги могат да се откажат от сделката, ако не бъде подписана от всички страни, но "Ливърпул" се опитват да придвижат трансфера преди началото на уикенда.

"Севиля" са информирали "Ливърпул", че друг клуб е предложил пари и играчи за Алберто Морено, но мърсисайдци не са сигурни дали това е истина, или президентът на испанския клуб се опитва да манипулира преговорите.

"Червените" твърдят, че Яго Аспас не е включен в сделката, но клауза в офертата за Морено показва, че Аспас е оценен на 5.1 милиона паунда.

Разговорите тази седмица са пропаднали заради нежеланието на отбора на "Ливърпул" да плати всички разходи по приятелска среща между двата клуба, която ще е част от сделката за Алберто Морено. Мърсисайдци са отказали, защото това ще увеличи значително цената на левия бек.

"Ливърпул" не се чувстват комфортно въпреки новото развитие около трансфера с Морено и ръководството на "червените" няма да се успокои, докато "Севиля" не подпишат договора, който няма да им позволи повече да си променят мнението.

Изпълнителният директор на "Ливърпул" Йън Айре смята, че отборът на "Севиля" лъже през цялото време, докато се водят преговорите. Агенцията, която представлява Алберто Морено, твърди, че президентът на испанския клуб Хосе Кастро иска да продава. "Севиля" не трябва на всяка цена да се разделя с най-добрите си футболисти, но се нуждаят от пари и трябва да намалят разходите си. Поради тази причина Айре не иска да се поддава на манипулациите на Кастро.

"Ливърпул" се притесняват някой клуб да не направи оферта за Морено, докато не бъдат подписани най-важните документи, тъй като "Севиля" ще продадат своя футболист на клуба, предложил най-висока цена, независимо от устните договорки с "червените".

КоментариВашият коментар

Последвай ни: