„Ливърпул“ – Хуан Мата, Серхио Агуеро, Стюърт Даунинг

от журналист.бг | сряда, 15 юни 2011 | 11:34

image
Източници на "Отбор.bg" споделиха, че агентът на Хуан Мата, който му е и баща, е преговарял с официални лица на "Ливърпул", но тези разговори все още не са довели до значително развитие във връзка с бъдещ трансфер на футболиста на "Валенсия" на "Анфийлд".
 
Играчът е споделил, че има желание да играе в Англия, въпреки че официално твърди, че е щастлив във "Валенсия".
 
Бащата на Мата вярва, че трансфер на Острова ще окаже ползотворно влияние върху неговия син, но "Валенсия" отказват да преговарят докато Хуан Мата е ангажиран с Европейското първенство за младежи до 21 години.
 
Източник, много близък до клуба, сподели: "Отборът на "Валенсия" е убеден, че няма причина да преговарят за футболист, който не е пожелал да напусне клуба. Те твърдят, че Мата не изразил никакво желание да напусне клуба, и те няма да обсъждат неговото бъдеще докато е в Дания на Европейското първенство."
 
"Ръководството на "Ливърпул" разговаря с неговия баща и всички са на мнение, че "Анфийлд" е добро място, където Мата може да се развие."
 
"Баща му не задава въпроси, свързани с пари. Той пита само какви са плановете на "Ливърпул" за лятото и дали клубът е финансово стабилен във връзка със сагата за собствеността на отбора."
 
"Срещата протече много обещаващо, но докато не приключи Европейското първенство, надали ще има някакво развитие."
 
Източникът, който е близък до Кени Далглиш, продължи: "Кени харесва Стюърт Даунинг, но "Вила" искат 20 милиона паунда, и поради тази причина е очевидно защо няма развитие на този трансфер. Стюърт не е приоритет за клуба, но той все пак може да дойде на "Анфийлд" на разумна цена, особено ако пропадне трансферът на Мата."
 
Попитан за Серхио Агуеро, източникът сподели: "За момента "Ливърпул" не преговаря за Серхио и не мисля, че това може да случи."
 
Източникът още сподели, че "Ливърпул" са искали да привлекат Еден Азар, Гари Кейхил и Кейсуке Хонда, но поради различни причини (най-вече финансови) клубът е започнал да преговаря за други играчи.
 
Източникът сподели, че според него е възможно "Ливърпул" да привлекат някоя голяма звезда, но засега не се споменават никакви имена. Също така стана ясно, че Деймиън Комоли се е опитал да заблуди английските клубове, че мърсисайдци вече нямат интерес към техните футболисти, което е само тактически ход в сложните трансферни преговори.
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: