„Ливърпул“ готови да платят желаната трансферна сума от „Пари Сен Жермен“ за Мануел Угарте

от Валентин Апостолов | сряда, 03 юли 2024 | 09:56

Отборът на „Ливърпул“ е готов да плати около 50 милиона паунда за полузащитника на „Пари Сен Жермен“ Мануел Угарте, но преговорите се спират от редица фактори.

Спортният директор на мърсисайдци Ричард Хюз е проявил интерес към дефанзивния полузащитник и френският гранд е готов да преговаря, ако заинтересованите клубове желаят да платят исканата от тях цена, за която се смята, че е малко над 50 милиона паунда. Футболистът в момента е с националния отбор на Уругвай на „Копа Америка“, но това не е единствената причина, поради която разговорите не напредват. Твърди се, че представителите на футболиста са провели разговори със съперниците на „Ливърпул“ от „Премиършип“ „Манчестър Юнайтед“, което е ядосало официалните лица от „Анфийлд“ и е усложнило допълнително нещата.

„Ливърпул“ и „Жестифут“ имат добри служебни взаимоотношения, след като са работили заедно по редица трансфери на играчи като Диого Жота, Дарвин Нунес и Фабиньо. Отборът на „Ливърпул“ също е непрекъснато свързван с много от техните клиенти в резултат на различни запитвания и оферти, благодарение на тяхното неофициално партньорство. Близки до „червените“ хора твърдят, че на „Ливърпул“ им е било обещано „първото място на масата“, ако Угарте иска да напусне Париж, но това очевидно не е така.

Миналата седмица „Ди Ливърпул Екоу“ публикува статия, посветена на агенцията, в която се говори за неофициалното партньорство на клуба с главния мениджър на агенцията Хорхе Мендес. Някои наблюдатели смятат, че може би клубът е използвал „Екоу“, за да стресне малко „Жестифут“ и да им напомни за тази връзка, и е възможно това да е било свързано с малък спор около преговорите Угарте – „Манчестър Юнайтед“.

Съобщава се, че „ПСЖ“ са отхвърлили първоначалната оферта от „Манчестър Юнайтед“ за играча, и ако вярваме, че тимът от „Олд Трафорд“ е предложил оферта, това може да означава, че Угарте може вече да е взел решение за бъдещето си, въпреки че „Ливърпул“ не са седнали около масата с „Жестифут“ към днешна дата. Слуховете обаче може да се окажат неверни и агенцията може да е планирала да седне с „червените“ в даден момент. Следващите седмици може да хвърлят малко светлина върху това, така че ние силно ви призоваваме да наблюдавате всички достоверни новини около Угарте.

Достоверен източник, близък до „Анфийлд“, каза преди два дена: „Да, хората са раздразнени. „Жестифут“ каза, че „Ливърпул“ ще бъде начело на опашката, но до петък това не се случи. Има 50 милиона паунда, най-много 55 милиона, за „ПСЖ“, но все още нищо не се е случило. Подозирам, че по-късно днес (първи юли, понеделник, бел. ред.) Ричард (Хюз) ще се свърже, за да види какво е положението с „Юнайтед“, защото „Ливърпул“ искат да седнат с „Жестифут“ и „ПСЖ“, но това все още не се е случило. Ричард (Хюз) се фокусира върху тази област на тима и тази седмица ще бъдат направени редица последващи действия.“

КоментариВашият коментар

Последвай ни: