Килиън Шеридън заяви, че поема риск с „ЦСКА“

от журналист.бг | вторник, 24 август 2010 | 09:10

image
Килиън Шеридън, роденият в Каван 21-годишен нападател на младежкия национален отбор по футбол, се очаква да пристигне днес в София, за да подпише утре договор с отбора на "ЦСКА".
 
Във вторник вечерта той игра за младежите на Ирландия срещу Естония. Ирландците спечелиха с 5:0, но Шеридън не успя да вкара гол.
 
"Знам, че има няколко бразилци, които играят в лигата, но мисля, че аз ще бъда първият от Ирландия," заяви Шеридън пред вестник "Хералд". "Най-интересното е, че аз и Ейдън Макгийди напускаме едновременно "Селтик" и се отправяме към една и съща част на света. Говорих с Ейдън миналата седмица, когато той беше в Москва. И двамата се надяваме, че нещата ще се получат."
 
"Това е риск и голяма крачка напред в моята кариера. Най-трудно ще ми е с адаптацията, все пак става въпрос за нов отбор, нова страна, нова култура, друг език. Ако ми потръгне с играта, нещата ще се наредят от само себе си," допълни Шеридън.
 
"Потенциално това може да бъде много добър ход за мен. Ако се справя добре, имам възможността да играя в Европа и да запазя мястото си в ирландския национален отбор. Всичко вече е съгласувано, аз просто трябва да отида там и да подпиша. Не съм много сигурен кога ще стане това, но предполагам, че трансферът ще стане реалност в четвъртък или петък тази седмица."

КоментариВашият коментар

Последвай ни: