Карлос Тевес потвърди, че иска да напусне „Манчестър Сити“

от журналист.бг | понеделник, 13 декември 2010 | 09:58

image
Нападателят на "Манчестър Сити" Карлос Тевес потвърди, че иска да напусне Ийстландс.
 
Тевес сподели, че взаимоотношенията му с определени ръководни лица и хора в клуба са се влошили до степен, при която не могат да бъде възстановени. Тевес подчерта, че няма лични проблеми с мениджъра Роберто Манчини и благодари на собственика на клуба шейх Мансур за неговото разбиране и подкрепа.
 
Все пак аржентинският футболист вижда бъдещето си във всеки друг клуб, но не и в "Манчестър Сити".
 
Тевес направи следното изявление през PR агенция: "Откакто подписах с "Манчестър Сити", аз с радост играех за феновете на отбора. Те ме посрещнаха с отворени обятия в клуба, и аз много съжалявам, че се стигна до това."
 
"Феновете заслужават успех заради своята пламенна и търпелива подкрепа. Клубът има късмет, че има поддръжници като тях. Който ме е гледал да играя за "Манчестър Сити", не може да отрече моята отдаденост и страст към клуба, когато съм носил неговата фланелка."
 
"Все пак трябва да потвърдя, че наистина подадох молба за трансфер на президента на футболен клуб "Манчестър Сити". Сега трябва да си почина и да помисля на спокойствие, защото това е важен момент в кариерата ми. Моите чувства не са се променили и е жалко, че достигнахме до такъв момент. Това е нещо, което чувствам от известно време, и съм прекарал доста часове в мисли за ситуацията."
 
"Аз исках да напусна през лятото, но ме убедиха да се върна в клуба. За съжаление за мен нищо не се промени. Аз съм много засегнат от начина, по който ръководството се опитва да убеди хората, че други лица са взели неправомерно решение от мое име. Това е единствено мое решение. Разочарован съм, че ръководството се опитва сега да покаже ситуацията в друга светлина."
 
"Моите взаимоотношения с определени ръководни лица и хора в клуба се влошиха до степен, от която няма връщане назад. Не искам на този етап да говоря повече за това. Те знаят кои са, тъй като аз съм им го казал в очите. Искам да стане ясно, че аз нямам лични проблеми с мениджъра Роберто Манчини."
 
"Можех да подпиша нов, по-добър договор, който ми беше предложен от клуба през този сезон; но моето решение не е заради пари. Аз го казах ясно това пред борда (на директорите на клуба) и на мениджмънта на няколко пъти. Собственикът на клуба беше много щедър в своята оферта. Аз искам да благодаря на шейх Мансур за неговата подкрепа и разбиране."
 
"Искам да благодаря на феновете за това, че ме посрещнаха добре като играч на "Манчестър Сити", и се надявам, че те ще се съгласят с мен, че съм се раздал за клуба на футболното поле."
 
Твърди се, че Тевес е бесен от факта, че клубът е излязъл със становище, в което се твърди, че неговото решение е взето от други хора, а не от него самия.
 
Според слуховете Карлос Тевес е отказал еднократен бонус да играе до края на сезона – най-големият, предлаган на футболист. Той го е отказал, тъй като реално още преди шест месеца е решил, че иска да напусне клуба.
 
Източник, близък до футболиста, сподели пред "ESPNsoccernet": "Трябва да стане ясно на всички, че в края на лятото Карлос Тевес искаше да напусне клуба. Той заяви това свое решение пред висшето ръководство на клуба. Но неговите представители и бордът на директорите на "Сити" го убедиха да остане, за да се види дали има начин той да бъде задържан в отбора."
 
"Те му казаха: "Ти си нашият воин, най-важният играч за клуба, и ние искаме да останеш колкото се може по-дълго". Обещаха му много неща, които в последствие не бяха изпълнени. Между Тевес и висшето ръководство започнаха да се появяват сериозни разногласия."
 
"Имаше разговори за нов договор, за повече пари. Но за да може клубът да му предложи повече пари, новият договор трябваше да бъде като допълнение към сегашния договор. Преговорите започнаха, клубът направи оферта, имаше контра-оферта от страна на Тевес, и след това нещата заглъхнаха."
 
"Клубът направи много щедра оферта само за този сезон. Тя беше наистина за много голяма сума. Но Карлос каза не. Той не искаше да вземе парите. Това бяха пари, за да си замълчи, и да не казва на никого за скритите проблеми в клуба, а той не искаше да направи това."
 
"Ръководството на отбора искаше да продължи с преговорите по новия му договор, но той отказа тази възможност. Скоро след това той каза на клуба, че не може да продължи да се състезава за него."
 
Причините са от различен характер. Източникът продължава с информацията: "Неговото семейство е в Аржентина, има и две деца – едното е на три години и половина, а другото е новородено. Той има проблеми с висшето ръководство на клуба, както и с треньора Роберто Манчини, макар че с Манчини взаимоотношенията могат да бъдат изгладени."
 
"Той е в чужда държава, и не е щастлив от своята работа. За да подпише за още пет години, той трябва да направи жертва със себе си. Ако не се чувстваш щастлив на работата си, ако се чувстваш нищожен там, където работиш, и в същото време ти липсва семейството ти, както е при Тевес, тогава е ясно защо искаш да напуснеш."
 
"Той пусна молба за трансфер, клубът я отхвърли, и сега той ще направи официално изявление. След това трябва да помисли много внимателно какви ще бъдат неговите стъпки. Дали ще играе отново за клуба? Да, ако те все още го искат, защо не?"
 
"Дали ще се премести в Испания или Италия? Да, много е вероятно, просто той не е щастлив на мястото, където е в момента. Той е силен характер и се противопоставя яростно на инсинуацията, че неговото решение е било манипулирано от неговите представители. Това е негово самостоятелно решение. Той е ядосан от обвиненията, че други хора са решили вместо него. Това е негов личен избор."
 
"Дали може да напусне футбола, ако "Манчестър Сити" го принудят да остане? Да, може, тази възможност не е изключена."
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: