Изпълнителният директор на „Челси“ се среща с Деймиън Комоли

от журналист.бг | сряда, 04 януари 2012 | 01:03

image
Според източник, близък до "Ливърпул" изпълнителният директор на "Челси" Рон Гурлей е имал среща с футболния директор на мърсисайдци Деймиън Комоли.
 
Срещата е била във връзка с трансфер на Фернандо Торес в посока "Анфийлд".
 
Двата клуба са разделени на лагери за това дали трансферът да се осъществи или не. Има големи разминавания що се отнася до финансите, свързани с трансфера, но това далеч не е единствената пречка.
 
Представителите на Торес вярват, че сделката може да се осъществи, но Кени Далглиш и Деймиън Комоли са на различни мнения по въпроса дали испанският нападател да се завърне на "Анфийлд" или не.
 
Кени Далглиш е твърдо против Фернандо Торес да се завърне на "Анфийлд", а от своя страна Деймиън Комоли вярва, че този трансфер ще проработи в полза на "Ливърпул".
 
Торес е поднесъл своите извинения на Кени Далглиш във връзка с трансферната драма миналия януари, но въпреки това мениджърът на "Ливърпул" не е склонен засега на сделка, тъй като смята, че никой не е и не трябва да бъде по-важен от клуба.
 
Фернандо Торес има желание да се завърне, но запознати твърдят, че е малко вероятно той да подаде молба за трансфер.
 
Рафаел Бенитес и Стивън Джерард работят усилено, за да се върне Торес на "Анфийлд".
 
"Челси" също е разделен на два лагера що се отнася до трансфера на испанския национал. Единият лагер иска да продаде Торес, докато другият лагер смята, че тази продажба ще се отрази много лошо върху клуба.
 
Съпротивата в двата клуба срещу трансфера на Фернандо Торес е много силна. Източникът твърди, че е малко вероятно да се стигне до сделка през януари, но не е невъзможно.
 
В същото време "Челси" и "Ливърпул" се опитват да договорят неофициално споразумение във връзка с друг играч, чието име не се споменава засега. Отборът на "Челси" е предложил някаква форма на бонус на "Ливърпул", която да накара мърсисайдци да прекратят своя интерес към дадения играч. Има слухове, че става въпрос за Гари Кейхил, но за момента името на Кейхил е чиста спекулация.
 
Източникът сподели също така, че е имало разговори между "Ливърпул" и "Астън Вила". Въпреки че всеки би си помислил, че става въпрос за Дарън Бент, който също е в полезрението на мърсисайдци, източникът не съобщава за какво е била срещата. Твърди се, че Деймиън Комоли обича да пробва късмета си, така че може да се очаква всичко – от много ниска оферта за Дарън Бент до разговор за продажбата на Анди Керъл на "Вила парк".
 
Очаква се "Ливърпул" да се опитат да привлекат нападател от континента. Деймиън Комоли ще пътува скоро към континенталната част на Европа.
 
"Ливърпул" определено искат да продадат Анди Керъл. В момента има много спекулации относно бъдещето на нападателя, но ръководството на "Ливърпул" е дало ясно да се разбере, че ако дойде подходяща оферта за Керъл, отборът няма да я отхвърли.
 
Наскоро мърсисайдци са отхвърлили оферта от 20 милиона паунда от клуб, играещ в "Премиършип". "Ливърпул" искат да запазят висока цената на своя нападател, така че е малко вероятно "червените" да подскажат по какъвто и да е начин, че националът на Англия се продава.
 
"Ливърпул" напредват в усилията си за привличането на нападател, но засега нещата са в ранна фаза. Твърди се, че името на нападателя може да изненада феновете на "Ливърпул", тъй като не се спекулира в момента с неговото име.
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: