Христо Бонев ще разговаря с Бербатов да се върне в националния отбор

от журналист.бг | понеделник, 11 октомври 2010 | 11:38

image
Президентът на "Локомотив Пловдив" Христо Бонев ще направи опит да върне нападателя на "Манчестър Юнайтед" Димитър Бербатов в националния отбор, съобщи самият той вчера. Легендарният капитан на националния отбор и участник на 2 световни първенства ще гледа на живо мача от Шампионската лига "Бурса" – "Юнайтед" и там ще се види с Бербатов.
 
"Ще пътувам до Бурса за мача. Ще направя всичко възможно да се видя с Митко и да проведа чисто човешки разговор. Той е изключително необходим не само на националния отбор и българския футбол, а и на България изобщо. В момента с изявите си в "Манчестър" той е най-добрият посланик на страната ни по света. Освен това Бербатов е пример за всички деца у нас. Прави ми впечатление, че е много възпитан човек, а с това той възпитава и младото поколение. Ще отида при него не като пратеник на БФС и парламентьор, а като човек който е дал здравето и живота си на българския футбол. Нормално е голмайстор номер едно и номер две да се видят. Ще се опитам да убедя Митко, че той има мисия за България", заяви Зума.
 
Миналата седмица Христо Бонев е направил мащабна благотворителна акция като е дарил лакомства за децата в болница "Свети Георги", II Градска болница и район "Западен". Дарението във вид на кроасани е за над 15 000 лева.
 
"Не е нужен специален повод. Сега имах възможност и реших да помогна", бе краткият коментар на Бонев.
 
Той изрази задоволство от победата на националния отбор над Уелс под ръководството на новия селекционер Лотар Матеус.
 
"За някакви революционни промени в облика на отбора е пресилено да се говори. Факт е обаче промяната в отношението на играчите. Те се бориха от първата до последната минута и заслужиха победата, която ни оставя шансове да останем в битката за класиране", каза още Христо Бонев.
 
По материали на вестник "Марица"

КоментариВашият коментар

Последвай ни: