Ходжсън и „Ливърпул“ се разделиха по взаимно съгласие

от журналист.бг | събота, 08 януари 2011 | 01:50

image
Собственикът на клуба Джон Хенри сподели: "Искаме да благодарим на Рой за усилията, които положи в последните шест месеца, но и двете страни бяха съгласни, че е най-добре за всички той да напусне поста си на мениджър на клуба. Желаем му всичко най-хубаво за в бъдеще."
 
Рой Ходжсън каза: "Да водя "Ливърпул" беше голяма привилегия за мен. Всеки мениджър би бил горд да води клуб с такава невероятна история, традиции и всеотдайни фенове. "Ливърпул" е един от най-великите клубове в историята на световния футбол. Последните няколко месеца бяха едно от най-големите предизвикателства в моята кариера. Много съм тъжен, че не успях да оставя своя отпечатък върху отбора, да привлека нови футболисти през този трансферен прозорец и да стана част от възраждането на клуба. В отбора играят футболисти от световна класа, на всички играчи пожелавам всичко най-хубаво. Беше удоволствие за мен да работя с тях. Благодаря на всички, с които работихме много добре през тези трудни времена. Най-накрая, разбира се, искам да благодаря на феновете на "Ливърпул", чиито плам и всеотдайност към клуба ще му помогнат да се завърне там, където му е мястото."
 
Легендата на клуба Кени Далглиш ще поеме отбора по време на мача от третия кръг за "ФА Къп" срещу "Манчестър Юнайтед".
 
Хенри добави: "Много сме доволни, че Кени Далглиш се съгласи да поеме отбора срещу "Манчестър Юнайтед", и да го води до края на сезона."
 
"Кени е не само легендарен футболист, той е третият от нашите най-успешни мениджъри – трима гиганта. Ние сме особено щастливи и благодарни, че той се съгласи да заеме позицията на мениджър по средата на сезона."
 
Президентът Том Вернер добави: "Никой, който се интересува за благото на този клуб, не беше доволен от това как се развива сезонът до сега. Ние обсъдихме всички възможности и разисквахме много внимателно какво ще бъде най-добре за отбора. Кени ще донесе своя огромен опит като мениджър и лидер на клуба до края на сезона."

КоментариВашият коментар

Последвай ни: