Гилем Балаге: Вия няма да напусне „Барселона“

от журналист.бг | петък, 11 ноември 2011 | 12:05

image
Испанският кореспондент на "Скай Спортс" Гилем Балаге отрече слуховете, че нападателят на "Барселона" Давид Вия може да напусне клуба в посока "Ливърпул".
 
Според базирания във Валенсия вестник "Superdeporte" 29-годишният испанец не се чувства щастлив на "Ноу Камп", тъй като има проблем да играе заедно с Лионел Меси.
 
Вестникът твърди, че мениджърът на "червените" Кени Далглиш наблюдава ситуацията с Вия и може да направи опит да привлече звездата на "Барселона" през януари.
 
Балаге каза: "Важно е да разберем положението на Давид Вия спрямо ситуацията в "Барселона"."
 
"Първо трябва да кажа, че аз също вярвам, че взаимоотношенията на терена между Меси и Вия не са толкова добри, колкото могат да бъдат."
 
"Вия не успява да бележи толкова често, колкото го правеше в последните години. В "Барселона" неговата роля е по-различна от традиционния нападател с номер 9, като той атакува заедно с най-добрия играч в света."
 
"Ливърпул" бяха свързвани с най-различни звезди от Европа след идването на "Фенуей Спортс Груп" на "Анфийлд", но Балаге е сигурен, че Вия няма да премине на Мърсисайд.
 
"Играчът знае, че играе в клуб, където е най-вероятно да спечели отличия, и няма никакво намерение да напуска."
 
"Дори ако иска да го направи, той няма желание да напусне Испания."
 
Испанското радио "Cadena SER" също съобщи, че "Ливърпул" са осъществили контакт с агентите на Давид Вия, за да проверят дали може да се стигне до трансфер.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: