Футболната асоциация на Англия намери Луис Суарес за виновен във връзка с обвинението за расистки обиди срещу Патрис Евра

от журналист.бг | четвъртък, 17 ноември 2011 | 10:42

image
Футболната асоциация на Англия обяви за виновен Луис Суарес във връзка с твърденията на Патрис Евра, че уругвайският нападател го е обидил на расистка основа.
 
Защитникът на "Манчестър Юнайтед" твърди, че Суарес го е обидил няколко пъти по време на мача между двата отбора миналия месец.
 
Изявлението на ФА гласи: "Днес ФА обяви за виновен Луис Суарес след инцидента в мача между "Ливърпул" и "Манчестър Юнайтед" на "Анфийлд", игран на 15 октомври 2011 година."
 
"Твърди се, че Суарес е използвал оскърбителни и/или обидни думи към футболиста на "Манчестър Юнайтед" Патрис Евра. Тези действия са в разрез с правилата на Футболната асоциация."
 
"Твърди се, че са използвани обиди за етническата принадлежност, цвят и раса на Патрис Евра."
 
"Футболната асоциация няма да прави повече изявления по въпроса засега."
 
"Анфийлд" отговори незабавно: "Клубът получи тази вечер съобщение от Футболната асоциация за тяхното решение да намерят за виновен Луис Суарес. Ще отнеме време да разгледаме внимателно документацията, която ни беше изпратена."
 
"Ние ще обсъдим въпроса с него, когато се завърне след мачовете с националния си отбор, но той ще пледира, че е невинен и очакваме да поиска да бъде изслушан лично."
 
"Луис е твърдо решен да изчисти своето име от обвиненията, отправени към него от Патрис Евра."
 
"Клубът напълно подкрепя своя футболист по този въпрос."
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: