„Фенуей Спортс Груп“ преговарят с инвеститори от Катар

от журналист.бг | петък, 06 ноември 2015 | 01:34

image

Според източник, близък до "Анфийлд", собствениците на "Ливърпул" "Фенуей Спортс Груп" са казали на потенциални купувачи на клуба от Катар, че имат намерението да задържат отбора поне до края на сезона.

Разговорите са се провели горе-долу по времето, когато "Ливърпул" играха мача си като гости срещу "Тотнъм". "Фенуей" са предложили на катарските бизнесмени да дойдат като инвеститори и партньори на "Анфийлд", но те са отхвърлили тази опция.

Ако се вярва на източника, американците са се опитали да хитруват по време на преговорите, което е ядосало потенциалните купувачи на клуба.

Източникът сподели: "Катарските инвеститори искат от американците да направят пресконференция, в която да обявят, че са се съгласили по принцип да продадат футболен клуб "Ливърпул", и процесът е започнал."

"Те казват на "Еф Ес Джи" – ако сте сериозни, обявете го публично."

Катарските инвеститори са предупредили "Фенуей", че ще съобщят на медиите, че са водили разговори за закупуването на "Ливърпул", като във връзка с това се твърди, че Джон Хенри е бил много ядосан.

Катарските бизнесмени са заплашили "Фенуей Спортс Груп", че може да насочат вниманието си към други клубове, в това число "Астън Вила", "Тотнъм" и "Евъртън", надявайки се, че "Фенуей" ще приключат разговорите и ще се съгласят на сделката.

Катарските бизнесмени се опитват да окажат натиск, но не е ясно дали тази тактика ще проработи с човек като Джон Хенри.

Джон Хенри се е срещнал с представители от Катар по времето, когато "Ливърпул" игра домакинския си мач със "Саутхамптън". Според слуховете офертата на катарските бизнесмени е 400 милиона паунда в кеш и 350 милиона паунда под формата на други финансови стимули.

Хенри е напуснал преговорите, за да може да наблюдава мача срещу "Борнемут", което допълнително е раздразнило катарските представители. "Фенуей Спортс Груп" имат интерес, свързан с "Формула 1", и катарските бизнесмени са казали на американците, че те минават само през сътрудничество с тях.

Източници, близки до преговорите, твърдят, че Джон Хенри е бил "почти шокиран" и е започнал да се държи "много странно", след като представител на катарската делегация е споменал за възможността да купят друг клуб от "Висшата лига", ако не се стигне до сделка с "червените".

Катарските инвеститори имат парите да придобият друг клуб веднага. Те натискат "Фенуей Спортс Груп" да се съгласят на сделката възможно най-скоро, като желанието им е това да се случи преди януарския трансферен прозорец. Катарците искат това да се случи сега и не са склонни да преговарят през лятото.

Източник: "Копток"


 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: