Фамилията Глейзър иска твърде много за „Юнайтед“

от журналист.бг | понеделник, 14 февруари 2011 | 11:23

image
Според "ESPNsoccernet" исканата от собствениците на "Манчестър Юнайтед" сума от 1,6 милиарда паунда за клуба е твърде висока за заинтересованите кандидат-купувачи и сделката с "Катар Холдингс", за която се писа в медиите, е далеч от осъществяване.
 
Американските собственици на "червените дяволи" искат двойно повече, отколкото те платиха за клуба през 2005 г. – 790 милиона паунда. Тази сума впоследствие нарасна до 900 милиона паунда заради разходите по адвокати, консултанти от лондонското "Сити" и плащане на лихва върху лични заеми, помогнали за купуването на клуба.
 
Източник на "ESPNsoccernet" сподели: "Наистина има интерес към клуба от някои среди в Катар, но не и на цената, която се споменава. Слуховете за оферти от 2 милиарда, 1,8 милиарда или дори от 1,5 милиарда паунда са твърде пресилени."
 
"Чух, че има заинтересовани страни, готови да платят един милиард паунда. Сигурен съм, че ще има кандидат-купувачи, които ще са достатъчно луди, за да предложат и по-голяма сума. Това засега не се е случило и не виждам как може да се случи. Един милиард долара са твърде много за футболен клуб, пък бил той и "Манчестър Юнайтед"".
 
"Катар Холдингс", които са свързвани с оферта за "Юнайтед", е инвестиционната компания на кралското семейство на Катар, водена от емир шейх Хамад Бин Халифа.
 
Според друг източник на "ESPNsoccernet", който има бизнес взаимоотношения с кралското семейство в Катар, емирът няма желание да купува футболен клуб, въпреки че е голям фен на "Манчестър Юнайтед".
 
Говорителят на "Юнайтед" Фил Таузънд продължава да твърди, че досега не е правена оферта за клуба, както и че подобна оферта няма да бъде разглеждана. Той коментира:
 
"Все още не е имало интерес от страна на кандидат-купувач да придобие "Манчестър Юнайтед" и подобен интерес няма да бъда поощряван."

КоментариВашият коментар

Последвай ни: