Фабио Капело напуска Англия

от журналист.бг | четвъртък, 09 февруари 2012 | 02:59

image

 

Фабио Капело е напуснал вчера поста селекционер на Английския национален отбор. Това съобщиха международните агенции тази сутрин. Оставката на италианският специалист е следствие от разговори между него и Футболната Асоциация на Англия.

Като причина за подаването на оставката се посочва отнемането на капитанската лента от Джон Тери. Още преди няколко дни Капело заяви твърдата си позиция по случая и даде ясно да се разбере, че оказва пълна подкрепа към капитана си и не приема действията на ФА.

Очакванията за бъдещето на Дон Фабио бяха той да напусне отбора след Евро 2012, но събитията се развиха другоядче. ФА ще даде утре в 14ч. българско време пресконференция, на която ще даде повече яснота около бъдещето на отбора. Засега не е дадена информация за евентуален заместник на Фабио, като спекулациите в пресата са около името на Хари Реднап.

Италианецът е известен с твърдия си характер и неприримостта си към влияние на ръководството в работата му. Такъв беше случаят и при втория му престой в Реал Мадрид, с когото стана два пъти шампион през 1997 и 2007.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: