Ериксен не бърза да подпише нов договор с „Аякс“

от журналист.бг | неделя, 10 февруари 2013 | 11:45

image

Според датския сайт "Sporten.dk" Кристиан Ериксен и неговият агент са избрали да отложат разговорите за нов договор на играча до лятото. "Аякс" са направили нова оферта на атакуващия полузащитник, която удвоява практически неговата заплата от 500 000 на 1 000 000 паунда годишно.

Сегашният договор на Ериксен изтича през 2014 година.

Спортният директор на "Аякс" Марк Овермарс сподели: "Кристиан ни информира, че засега не иска да подписва нов договор. Според мен той и неговият агент очакват да видят какви оферти ще получат през лятото, преди да направят своя избор."

Агентът на Ериксен Мартин Шутс потвърди казаното от Овермарс: "Всичко, което Марк и Кристиан казаха, е вярно. Ние се съгласихме да не коментираме твърде много ситуацията. Кристиан иска да се съсредоточи повече върху играта си в момента и по-малко върху бъдещето си. Има време за всичко."

Според източници на "Sporten.dk" няколко големи европейски клуба са казали на представителите на Ериксен, че ще направят оферта за него през лятото. Особено силен е интересът на "Ливърпул". "Тотнъм" и "Нюкасъл" също наблюдават ситуацията около датския футболист.

Информацията на "Sporten.dk" потвърждава написаното от "Отбор.bg" преди почти две години за интереса на мърсисайдци към Ериксен.

Марк Овермарс предрече голямо бъдеще пред Кристиан Ериксен. Той каза: "Ние искаме Ериксен да остане при нас през следващите две години. Когато ни напусне, той ще бъде един от най-добрите, и ще намери място в съставите на най-големите отбори в света."

В същото време преговорите на младата звезда Виктор Фишер с "Аякс" за нов договор вървят добре.

Марк Овермарс каза: "Оптимист съм, че ще стигнем до сделка с Виктор. Той е много специален играч, но има нужда да учи още, а това ще стане най-добре при нас."

КоментариВашият коментар

Последвай ни: