Ексклузивно: Йън Айре, Барлет, новият стадион на „Ливърпул“

от журналист.бг | събота, 31 март 2012 | 01:46

image

Източник, близък до "Анфийлд", хвърли светлина върху бъдещето на новия стадион на "Ливърпул", като сподели информация и за очакванията от Йън Айре.

Според висш служител в "Ливърпул" Йън Айре е бил назначен на поста управляващ директор на "червените" с обещанието, че ще намери кой да купи правата върху името на новия стадион на "Ливърпул" или ще направи значително подобрение на "Анфийлд".

Йън Айре и вече бившият маркетингов директор на "Ливърпул" Греъм Барлет не са успели да намерят заинтересовани рекламодатели за парите, които са обявени, и в момента Айре е под голямо напрежение.

"Фенуей Спортс Груп" искат да задвижат нещата със стадиона, защото смятат, че това ще ги разграничи значително от Джордж Жилет и Том Хикс. Американските собственици усещат, че все още феновете гледат скептично на тях.

Твърди се, че най-вероятно Йън Айре иска твърде много пари за правата върху името, тъй като е бил сигурен, че ще осъществи сделката и е искал да впечатли американците. Възможно е в бъдеще този неуспех да бъде използван срещу него.

В последните си пресконференции Кени Далглиш се опитва да защити класирането на отбора си във "Висшата лига", като се опитва да покаже, че това е само един от турнирите, в които играе "Ливърпул". Има симптоми, че ръководството има различни позиции относно това дали клубът се движи в правилната посока.

Според източника Йън Айре или някой в ръководството на клуба, който е на страната на Кени Далглиш, се опитва да замаскира лошото представяне на клуба във "Висшата лига", като извежда на преден план успехите на "Ливърпул" за "Карлинг къп" и "ФА Къп".

Източник: "Копток"

КоментариВашият коментар

Последвай ни: