Ексклузивно: Стивън Джерард обмисля оферта от отбор, играещ в „Мейджър Лийг Сокър“

от журналист.бг | събота, 06 декември 2014 | 01:36

image

Капитанът на "Ливърпул" Стивън Джерард обмисля дали да не приеме примамлива двугодишна оферта от отбор, играещ в "Мейджър Лийг Сокър".

Според източници на "Отбор.bg" агентът на Джерард Струън Маршал е информирал изпълнителния директор на "Ливърпул" Йън Айре, че футболистът има четири добри оферти от други клубове.

Мърсисайдци предложиха на Стивън Джерард едногодишен договор, който може да бъде продължен с още една година, но все още няма индикации от неговия лагер, че той ще остане на "Анфийлд".

Твърди се, че Джерард е недоволен от клуба, че не му е предложил договор по-рано, и не е щастлив от негативните коментари, които идват за него от "Анфийлд".

Източник, близък до "Ливърпул", сподели: "Стивън (Джерард) никога няма да облече фланелката на "Ливърпул", ако знае, че не може да играе на най-високо ниво."

"Той смята, че физически се чувства също толкова добре, колко през последните две години и данните показват, че той допринася много за тима. Той е недоволен от позицията, в която е използван в отбора, и вярва, че още може да бъде полезен за тима."

"Той иска да продължи да играе, но е недоволен от начина, по който клубът се справя със ситуацията зад кулисите във връзка с неговия договор."

Източникът добави: "Не имало голям скандал в Мадрид, но той разбра, че е време да обмисли своя следващ ход. Взаимоотношенията между него и Роджърс са на професионална основа, просто двамата имат различни виждания."

Отборите на "Ню Йорк Ред Булс" и "Ню Йорк Сити" имат интерес към бившия капитан на английския национален отбор по футбол, като в същото време Джерард е получил оферта и от Италия. Един от двата нюйоркски клуба е направил неофициална двегодишна оферта, но източникът твърди, че парите не са от значение за бъдещето на Стивън Джерард.

Футболистът и неговата съпруга обмислят възможността да се преместят в САЩ през следващите две години.

Стивън Джерард е бил посъветван да завърши кариерата си в чужбина, но според близък приятел на играча Джерард иска да остане на "Анфийлд". Всичко зависи от това как Брендън Роджърс смята да използва звездата на своя отбор.

В същото време източници, близки до "Анфийлд", споделиха, че "Фенуей Спортс Груп" ще имат среща с официални лица на "Ливърпул" в края на годината, за да обсъдят няколко важни въпроса, свързани директно с тима.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: