Ексклузивно: „Ливърпул“ отхвърлят оферта за закупуване

от журналист.бг | вторник, 05 март 2013 | 10:32

image

Според източници, близки до "Ливърпул", собствениците на мърсисайдци "Фенуей Спортс Груп" са отхвърлили запитване от неназована компания за закупуване на клуба.

Твърди се, че представители на намираща се в САЩ компания са направили запитване през септември, но офертата е била отхвърлена от "Фенуей", които са заявили, че клубът не се продава. Компанията е направила още едно запитване месец по-късно, което отново е било отхвърлено.

Първоначалното запитване е било направено по същото време, когато "Фенуей" бяха свързани с продажбата на "Бостън Ред Сокс" за 600 милиона паунда. Беше съобщено, че Джон Хенри иска да продаде франчайза, но той бързо отхвърли тези слухове.

Хенри каза през средата на септември: ""Дъ Сокс" и другите компоненти на "Фенуей Спортс Груп" не са за продажба и няма да бъдат в близко бъдеще."

Според достоверен източник на "Отбор.bg" американската компания, която е направила оферта за "Ливърпул" е обмисляла възможността да закупи и "Евъртън", но е предпочитала "червените" заради по-голямата им известност по света.

Твърди се, че заинтересованите от сделка за "Ливърпул" все още наблюдават ситуацията около клуба, въпреки че досега не е била направена оферта.

Източникът сподели: ""Фенуей" остават верни на дългосрочната стратегия на клуба и са фокусирани върху трансферните цели през лятото, като са готови да окажат пълната си подкрепа на Брендън Роджърс."

"През следващите седмици собствениците ще проведат няколко срещи с мениджърския екип на отбора, за да обсъдят трансферните цели на мениджъра. Целта е футболистите да бъдат привлечени възможно най-рано за сезон 2013-2014, за да може отборът да бъде способен да заеме място в класирането, даващо му право да играе в Шампионската лига. През лятото ще бъде направен опит това да бъде постигнато на всички нива."

"Футболен клуб "Ливърпул" не се продава в момента, въпреки че има интерес към него."

КоментариВашият коментар

Последвай ни: