Ексклузивно: „Фенуей Спортс Груп“ искат да продадат „Ливърпул“

от журналист.бг | четвъртък, 31 май 2012 | 09:04

image

Според достоверен източник, близък до лагера на Кени Далглиш, "Фенуей Спортс Груп" обмислят възможността да продадат футболен клуб "Ливърпул".

Американците са близо до това да намерят спонсор, чието име ще носи новия стадион на отбора. Част от ръководството на компанията, готова да финансира спортното съоръжение, ще бъде в "Ливърпул" на първи юни във връзка с други бизнес дела.

Има още две компании, които също са готови да закупят правата върху името на стадиона. Едната от тях е самолетен превозвач, а другата вече има връзки с клуба.

Друг източник сподели, че може би едната компания е "Чайна Еърлайнс", но това засега си остава непотвърдена информация.

Твърди се, че "Фенуей" искат да построят нов стадион, да осигурят продажбата на неговото име и да продадат отбора на голяма печалба, точно по начина, по който Том Хикс и Джордж Жилет смятаха да постъпят. Бившите американски собственици на клуба отчаяно се нуждаеха от нов стадион, за да постигнат целта си, но заради финансовата криза това не се получи.

Същата финансова криза може да накара "Фенуей" да се откажат от новия стадион и да обновят "Анфийлд", което предполага, че ще останат за дълго време.

Трябва да се отбележи, че Кени Далглиш е изключително разочарован от уволнението си. Съпругата на Далглиш, Марина, е бясна от случилото се и иска да разкаже за всичко, което е станало зад гърба на нейния съпруг. Разбира се, това няма как да се случи.

В същото време спортният редактор на "Ливърпул Екоу" Джон Томпсън потвърди информацията, изнесена в блога на Валентин Апостолов "Liverpool.Operatura.Info" още през средата на март, че Рик Пери съветва "Фенуей Спортс Груп".

Източници: "Ливърпул Екоу", "Копток"

КоментариВашият коментар

Последвай ни: