Джон Хенри: Не е задължително да построим „новия Анфийлд“

от журналист.бг | неделя, 17 юни 2012 | 02:18

image

Собственикът на футболен клуб "Ливърпул" Джон Хенри сподели, че е по-вероятно "Фенуей Спортс Груп" да обновят "Анфийлд", отколкото да построят нов стадион, като каза, че е мит фактът, че нов стадион ще подобри финансите на клуба.

Клубът обмисля възможността да построи нов стадион на Стенли Парк, но Хенри твърди, че новият стадион не е жизненоважен за дългосрочното бъдеще на клуба.

Джон Хенри каза в имейл до сайта "theanfieldwrap.com": "От много време насам съществува мит за финансовото значение на новия стадион."

"Съществува вярването, че ФК "Ливърпул" трябва да имат нов стадион, за да се състезава с "Юнайтед", "Арсенал" и другите."

"Но никой не говори за това дали такова решение е рационално, или не."

Собственикът на клуба смята, че преместването в Стенли Парк ще доведе до повишаване на цените на билетите, и затова най-добрият начин клубът да се съревновава финансово е завладяването на международните пазари.

Хенри каза: "Новите стадиони увеличават печалбата главно с увеличаването на цената на билетите, особено на по-хубавите места."

"И докато новият стадион или обновеният "Анфийлд" са важни за съществуването на клуба, финансовото значение на добавянето на нови места и удобства трябва да бъде разглеждано в перспектива."

"Така че е мит фактът, че ситуацията със стадиона ще промени драстично финансовото положение на клуба."

КоментариВашият коментар

Последвай ни: