Доменикали обмисля да напусне „Ферари“

от журналист.бг | сряда, 05 януари 2011 | 02:48

image
 Шефът на "Ферари" Стефано Доменикали обмисля да напусне "скудерията", заради грешката допусната във финалното състезание в Абу Даби, която костваше титлата на Фернандо Алонсо.
 
"Ферари" допуснаха грешка, като се опитаха да покрият Марк Уебър, който влезе рано за смяна на гумите си, тъй като той изглеждаше най-големия съперник на Алонсо за титлата в този момент.
 
След като загубиха титлата, "Ферари" получиха много остри критики и Доменикали още тогава обмислял да напусне поста си.
 
В интервю за "Ла Република" Доменикали разкрива, че дните след Абу Даби били трудни. 
"Премислих нещата и в студената светлина на деня реших, че да продължа напред е най-доброто нещо, което мога да направя."
 
"След Абу Даби аз лично повдигнах въпроса" – каза ДОменикали, който твърди, че не е успял да заспи два дни след състезанието. "Чудех се, дали е правилно това, че не си тръгнах."
 
"Обмислянето на вариантите дали да си тръгна или не, беше важно. Аз не съм привързан към стола си. Но стигнах до извода, че би било грешка да подам оставка."
 
"Смятам, че съм правилния човек, който може да материализира всичко, което посяхме през последните месеци. От методологична гледна точка променихме всичко в Маранело и се надявам скоро да видите усилията от нашата работа"
 
Доменикали смята, че твърде много се говори за грешката в Абу Даби и че ако такава грешка не бе направена, когато титлата при пилотите беше поставена на карта, изобщо нямаше да бъде такава гореща тема.
 
"Допуснахме огромна грешка, която произведе унищожителни последици. Ако това се беше случило в нормално състезание, щеше да бъде просто грешка."
 
"Промените в отбора ще бъдат обявени скоро и ние ще се постараем, хората, които взимат важни решения да имат инструментите, които са им необходими, за да не грешат отново."
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: