Документалният филм „Eternity Road: Историята на „Лоулайф““ ще разкрие „най-великата пост-пънк група, която никога не сте чували“

от журналист.бг | четвъртък, 03 януари 2013 | 09:26

image

Създателите на документалния филм "Eternity Road: Историята на "Лоулайф"", който описва кариерата на шотландската група "Лоулайф", обещават, че ще разкрият живота на "най-великата пост-пънк група, която никога не сте чували" чрез интервюта с членовете на групата и техните семейства.

Режисьорът Дейвид Бругинк, който продуцира филма съвместно с оригиналния китарист на "Лоулайф" Стюърт Еверест, се надява да започне заснемането на филма през лятото и да го завърши през 2014 година. По план трябва да бъде заснет 90-минутен филм, който да бъде показван по филмовите фестивали и да бъде издаден на дивиди, и по-кратка версия на филма, която да бъде показвана по телевизиите.

Все още не е ясно дали Бругинк и Еверест, който напусна групата след втория й албум, ще финансират филма със собствени средства или ще използват платформата "Кикстартър".

Феновете на групата могат да следят проекта на неговата "Фейсбук" страница – https://www.facebook.com/eternityroadfilm

Трейлър на филма може да видите тук:

"Лоулайф", в която участва бившият басист на "Кокто Туинс" Уил Хеги и е продуцирана от Брайън Гътри, братът на Робин Гътри от "Кокто Туинс", издават пет албума и няколко EP-та между 1985 и 1995 година, преди да се разпаднат през 1997 година.

Вокалистът на групата Крейг Лоренстън почина през 2010 година на 44-годишна възраст заради проблеми с черния дроб и бъбреците.

Песента на "Лоулайф" "Big uncle ugliness" може да чуете тук:


 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: