Дийн Гарсия обяви своя нов проект „STFU“; разкри, че иска да запише нов албум с Тони Халидей

от журналист.бг | петък, 17 юни 2016 | 06:07

Музикантът и продуцентът на електронна и алтернативна музика Дийн Гарсия и Престън Мадокс от пост-пънк групата „Блъди Найвс“ обявиха, че на 29-и юли ще издадат дебютния албум „What We Want“ на своята нова група „STFU“, като едноименната песен от албума ще бъде издадена като пилотен сингъл.

Според Мадокс, албумът звучи като „потопен в нашето замърсено дистопично бъдеще, където всичко е покрито с пластове и пластове мръсотия“.

Дийн Гарсия, който е най-добре познат като половината от британската алтернативна група „Кърв“ и групата „SPC ECO“, в която е заедно със своята дъщеря Роуз Бърлин, е работил с „Юритмикс“, Мик Джагър, Джеф Бек и Саша Кониетцко и Лусия Чифарели от „Кей Ем Еф Ди Ем“. Той описва албума като „изненадващ и вдъхновяващ, един весел комплект от събития и записи“.

Албумът е продуциран и смесен от Гарсия и пуснат на пазара чрез „Бандкамп“, като включва и „скритата“ песен „Paralyzed“, която е от албума на групата „M A D“ „Slow Mo“, в която Дийн Гарсия участва заедно със Стийв Монти, познат от участието си в „Кърв“ и „Дъ Джизъс енд Мери Чейн“.

Гарсия ще свири на бас в предстоящото турне на британската пънк-група „Конфликт“.

В интервю за Джен Дан за сайта „Нордърн Трансмишънс“ Дийн Гарсия сподели:

„Отново си говорим с Тони (Халидей). Искам да запиша нов албум на „Кърв“ с нея, но на този етап не можем да се синхронизираме. Що се отнася до „Кърв“, винаги съм казвал, че никога нищо не се знае. Топката отново е хвърлена, диалогът е подновен, така че никога не казвай “никога”. Тони работи по други проекти в момента, мисля, че тя винаги ще бъде свързана с музиката по един или друг начин, докато аз не съм много сигурен за себе си в това отношение.“

КоментариВашият коментар

Последвай ни: