Деймиън Комоли преговаря с „Бирмингам“, „Нюкасъл“, „Манчестър Сити“, „Тотнъм“ и „Евъртън“

от журналист.бг | вторник, 02 август 2011 | 09:29

image
Според източници на "Отбор.bg" отборът на "Ливърпул" преговаря с поне още пет английски клуба в стремежа си да подсили своя състав.
 
Футболният директор на клуба Деймиън Комоли работи усилено както на Острова, така и в Европа.
 
Французинът работи по някаква сделка в Испания, и въпреки че все още не се знае за какво точно става въпрос, почти е сигурно, че неговото посещение не е свързано с Хуан Мата.
 
Мата представляваше основен интерес за "червените" през това лято, но диалогът с неговия баща и агент замря преди няколко седмици.
 
Източник, близо до "Ливърпул", сподели: "Все още клубът не е направил официална оферта (за Мата), и неговият баща не е разговарял с "Ливърпул" от началото на месеца."
 
"Бяха положени много усилия и бяха проведени много разговори, но изведнъж всичко затихна. Някои казват, че това е заради привличането на Даунинг, но други не са толкова убедени. Изглежда, че нещо друго се е случило – нещо, свързано с играча или парите."
 
"Разбира се, все още има време "Ливърпул" да направят своя ход, но като се има предвид цената на играча и усилията, положени за неговото привличане, можеше да се очаква оферта много по-рано."
 
"Отборът на "Валенсия" идва в града тази седмица, и най-вероятно ще бъде обсъждано и бъдещето на Мата, освен ако, разбира се, това не бъде решено преди уикенда."
 
"Ливърпул" изпрати свои представители в Германия миналата седмица, но изглежда, че Комоли е насочил своето внимание към футболисти, базирани на Острова.
 
Източникът добави: "Все още разговаряме с "Бирмингам" и "Нюкасъл"."
 
"Деймиън проведе няколко кратки разговора с "Манчестър Сити", "Тотнъм"… Също така и "Евъртън". Тези разговори обаче може и да са за наши играчи."
 
"Все още има пари за трансфери и ще има движения на футболисти и в двете посоки."
 
В същото време журналистът на "Ас", "Таймс" и "Скай Спортс" Гилем Балаге сподели в "Туитър" относно Мата:
 
"Клаузата в договора на Мата, позволяваща му да премине за по-малка сума (20-23 милиона евро), изтече. Клубовете ("Валенсия" и "Арсенал", бел. ред.) се разбраха за цената, футболистът желаеше трансфера, но парите така и не пристигнаха…"
 
""Шпорите" направиха опит да го привлекат, но той искаше трансфер само в "Арсенал" или "Барселона". "Арсенал" не искаха да платят, преди да продадат Сеск (Фабрегас). Сега той струва 60 милиона евро."
 
"Само супероферта от над 30 милиона евро ще може да доведе до трансфер, но сега най-вероятният сценарий е играчът да получи нов договор с "Валенсия"."
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: