Даниел Агер: Брендън Роджърс не оцени моите качества

от журналист.бг | понеделник, 22 септември 2014 | 04:24

image

Бившият защитник на "Ливърпул" Даниел Агер проговори за напускането си на "Анфийлд", на който прекара осем сезона. Датският национал подписа с "Брьондби" миналия месец.

Агер игра в 18 срещи през изминалия сезон, след като Мамаду Сако беше предпочетен да партнира на Мартин Шкъртел в центъра на отбраната на "Ливърпул".

Даниел Агер сподели пред датската телевизия, че взаимоотношенията му с Брендън Роджърс са се влошили през изминалия сезон – нещо, за което редовните читатели на "Отбор.bg" и блоговете, свързани със сайта, знаят отдавна – http://operatura.blogspot.com/2013/12/otbor.html

Агер каза: "През повечето време на изминалия сезон аз и мениджърът не бяхме на едно и също мнение."

"Когато си бил част от стартовата единадесеторка в няколко поредни мача, тимът се е представил на ниво, ти чувстваш, че си играл добре и не те изберат за следващия мач, това те кара да се чувстваш недооценен и започваш да се чудиш защо се случва."

"Гледах статистиките от моите мачове, които са толкова важни в съвременния футбол, и не разбирах защо не бях използван по-често."

Датският футболист разкри, че е нямало много разговори между него и мениджъра, но въпреки това не спести похвалите си за Брендън Роджърс:

"Мисля, че е отличен мениджър, не може да му се отрече това. Той тренира много добре отбора и избира правилната тактика. Аз казвам нещата както са и това доведе до проблемите между нас, защото очаквам и другите хора да постъпват така към мен. Може би беше грешка от моя страна винаги да очаквам това."

Даниел Агер постави под въпрос и лоялността на футболистите в съвременния футбол, но разкри, че вече разбира защо мислят по този начин:

"Поне научих много неща през изминалата година. Научих, че много футболисти по света мислят само за това, което е най-добре за тяхната кариера. Аз лично не бях постъпвал така през повечето ми време като играч. Въпреки че никога не съм приемал това, сега разбирам защо футболистите мислят по този начин, след всичко, което се случи. Това ми отвори очите."

Интервюто на датски език може да видите по-долу. В описанието на видеото има превод на английски език:

Журналистът на "Ливърпул Екоу" Джеймс Пиърс разкри, че Даниел Агер е искал да напусне "Ливърпул" и е щял да приключи с професионалната си кариера, ако не беше подписал с "Брьондби".

 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: