Членове на „Дъ Смитс“ и „Дъ Кренбърис“ създават нова група и споделят първия си сингъл онлайн

от журналист.бг | понеделник, 04 април 2016 | 03:33

Басистът на британската група „Дъ Смитс“ Анди Рурк, вокалистката на „Дъ Кренбърис“ Долорес О’Риърдън и базираният в Ню Йорк продуцент и музикант Оле Коретски създадоха нова група, която нарекоха „D.A.R.K.“.

D.A.R.K.

D.A.R.K.

Няколко случайни срещи на членове на триото доведоха до създаването на „D.A.R.K.“ и техният дебютен албум „Science Agrees“ ще излезе на 27-и май, издаден от „Кукинг Вайнъл“.

Според официалната биография на групата, Рурк и Коретски са се срещнали преди около пет години по време на концерт във Вашингтон и са създали „Джетлаг“ – продуцентско дуо, което се изявява от време на време и като алтернативна рок група. Анди Рурк среща случайно Долорес О’Риърдън и започва да й изпраща демота на песни, които тя впоследствие преработва. По същото време Оле Коретски работи върху нещо, което е било наречено „Science Agrees“ и така лека-полека „D.A.R.K.“ се е появила на бял свят.

Групата сподели онлайн своя дебютен сингъл, който може да чуете тук:

Ето и пълния списък на песните в албума „Science Agrees“:

01. „Curvy“
02. „Chynamite“
03. „Gunfight“
04. „Steal You Away“
05. „High Fashion“
06. „Watch Out“
07. „Miles Away“
08. „The Moon“
09. „Underwater“
10. „Loosen the Noose“

„D.A.R.K.“ ще имат концерти през май в пет европейски града, Лимерик, Дъблин, Лондон, Париж и Милано, в подкрепа на своя съвместен албум.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: