„Челси“ дават най-много за заплати

от журналист.бг | събота, 05 февруари 2011 | 10:53

image
Отборът на "Челси" раздава годишно заплати на стойност 172,5 милиона паунда – с почти 40 милиона паунда повече от "Манчестър Сити", които са на второ място сред отборите, плащащи най-много за възнаграждения в Англия.
 
Тази сума е била разкрита, след като "Челси" вчера са предоставили своя годишен отчет в единния държавен регистър на юридическите лица в Англия.
 
Клубът е изхарчил 165,6 милиона паунда за заплати през 2009 година, но тази сума включва 12,6 милиона паунда, които са били дадени на Луис Филипе Сколари и неговите асистенти, след като бяха уволнени. Ако тази сума не се вземе предвид, годишно лондончани са започнали да дават по 19,5 милиона паунда повече за заплати, което представлява увеличение с 12,7%.
 
"Манчестър Сити" плащат за заплати по 133,3 милиона паунда, "Манчестър Юнайтед" – по 131,7 милиона паунда, а "Арсенал" са четвърти със 110 милиона паунда според последните годишни отчети на отборите.
 
Заплатите в "Челси" представляват 82% от техния оборот – по-добре от 106% на "Сити", но далеч от 46% на "Юнайтед" и 49% на "артилеристите".
 
Отчетът показва също така, че "Челси" имат загуби от 70,9 милиона паунда тази година в сравнение с 44,4 милиона паунда миналата година.
 
Последните отчети показват, че "Челси" ще бъдат задължени да платят 3,8 милиона паунда като осигурителни вноски, ако данъчните служби на Англия спечелят своeтo искане плащанията за рекламните права на футболистите да се облагат като печалба.
 
Ако това се приеме, самите футболисти също ще бъдат задължени да плащат данък върху печалбата си от рекламни права.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: