„Чайна Евърбрайт“ обмислят сделка с „Ливърпул“

от журналист.бг | понеделник, 22 август 2016 | 09:36

Един ден след като президентът на футболен клуб „Ливърпул“ Том Вернер сподели, че „Фенуей Спортс Груп“ не искат да продават клуба, се появи информация, че китайски консорциум иска да придобие част от мърсисайдци.

„Чайна Евърбрайт“ – група, притежавана от китайското правителство, са част от консорциум, който се е свързал с американските собственици на „Ливърпул“, за да обсъди с тях какви са възможните опции за инвестиция в отбора.

Вернер се появи внезапно и даде интервю пред „Ливърпул Екоу“, в което заяви, че „Фенуей“ все още не са намерили спонсор на новата главна трибуна на стадиона и се надяват, че ще получат оферти за част от клуба.

Президентът на „Ливърпул“ коментира и непоисканата от страна на клуба оферта от китайския бизнесмен Лиу Юкиан, който поиска да купи целия клуб. „Фенуей“ отхвърлиха офертата, защото сметнаха, че не отговаря на цената, която са определили на „Ливърпул“.

Вернер сподели в интервюто: „От време на време някой казва, че е отправил оферта към нас, но те го казват, за да придобият популярност. Хората отправят оферти към нас, но ние не смятаме, че те са валидни. Ако някой реши да ни напише писмо, че иска да закупи клуба, то ще влезе в кошчето за боклук.“

Консултантските и инвестиционни компании „Пи Си Пи Кепитъл Партнърс“ и „Силк Роуд Файнънс Корпорейшън“ участват в преговорите между „Евърбрайт“ и „Фенуей“, ако се вярва на слуховете.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: