Брендън Роджърс: Няма пари за топ играчи

от журналист.бг | сряда, 19 декември 2012 | 04:04

image

Брендън Роджърс сподели, че ще подсили отбора през януари, но каза, че клубът няма да може да си позволи играчи от най-високо ниво.

Според запознати "Ливърпул" ще привлече трима футболисти през следващия месец, но по всичко изглежда, че "Фенуей Спортс Груп" няма да си развържат джобовете, за да финансират привличането на скъп футболист.

Роджърс каза: "Със сигурност трябва да гледаме цялостната картина и всичко опира до това какво може да си позволим."

"Ще похарчим пари през януари, за да подсилим отбора с нови лица. За много имена има слухове, но въпросът е дали те са налични. Разбира се, че ще привлечем когото можем, за да ни помогне в този момент, и след това ще обмислим отново ситуацията."

"Никога не сме се надявали, че ще решим всички проблеми през януари, защото зимният трансферен прозорец е известен с това, че не се сключват много сделки през него. Но ще гледаме да решим някои от нещата сега и през лятото да преосмислим отново проблемите, като знаем, че се намираме в по-добро положение от миналото лято."

Роджърс добави: "Няма съмнение, че ще привлечем нови футболисти, и ще имаме парите за това, но всичко опира до две неща – дали футболистите са налични за трансфер и дали можем да си ги позволим. Няма да можем да привлечем много от футболистите, за които се спекулира, защото клубовете искат много пари за добрите играчи през януари. Но няма съмнение, че искаме да привлечем футболисти, които могат да вкарват голове, и футболисти, които могат да асистират."

"Ако направим това, ще имаме оптималния състав и наистина ще успеем да се подсилим през лятото."

"Ливърпул" са близо до привличането на Том Инс, като разговорите с "Челси" за Даниел Стъридж продължават. Роджърс иска да привлече и Бътланд, но се надява, че никой няма да направи оферта за него през януари, за да може да го привлече през лятото.

Достоверен източник на "Отбор.bg" сподели, че приятелката на Даниел Стъридж ще бъде в края на седмицата в Ливърпул, за да избере жилище под наем. Сделката няма да бъде сключена, ако личните условия на Стъридж не бъдат намалени с 60 000 паунда на месец, като в същото време "Челси" трябва да отстъпят с 800 хиляди паунда.

Йън Айре се е завърнал от Испания и в момента не преговаря с нито един друг нападател, освен със Стъридж.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: