Бофие първи след снежна изненада

от журналист.бг | петък, 21 януари 2011 | 08:34

image
Изненадан от тежкия снеговалеж, досегашният водач Юхо Ханинен е на четвърта позиция на почти 17 секунди зад Бофие, а между тях са Стефан Саразен и Фреди Лоикс. Петер Солберг пропадна до седмото място, след като бе втори.
 
Бофие и Делакур избраха да използват гуми за сняг за този етап, като Делакур дори избра да използва гуми със шипове, което в началото не изглеждаше удачно, поради почти сухите начални километри.
 
След като стъпиха на снега обаче, двамата пилоти на "Пежо" летяха и логично окупираха първа и втора позиция на етапното класиране.
 
Солберг и Ханинен избраха гуми "интермедия" и останаха без сцепление.
 
"Ние бяхме с ‘интермедия’ и беше много трудно дори да финишираме", заяви Ханинен. "Но, това е ‘Монте Карло‘. Трябва да сме фокусирани за да завършим успешно етапа."
 
"С грешен избор на гуми и спукана гума, след като излязох от пътя резултатите не са добри, но това е положението. Опитахме се, но снега се оказа повече, отколкото очаквахме", заяви Солберг.
 
Ян Копески се учуди как отбора не е успял да вземе правилното решение за типа гуми, след като премина етапа с "интермедия". "Ето виджате какво е времето, вибдате и гумите, с които карахме – нещо не е наред, нали. Това не бива да се случва
 
Класиране след SS7
Поз Пилот       Автомобил  Време/Разлика
 1. Браян Бофие    Peugeot   1h52m54.3s
 2. Стефан Саразен   Peugeot   + 3.08s
 3. Фреди Лоикс    Skoda    + 5.0s
 4. Юхо Ханинен    Skoda    + 16.9s 5. Гай Уилкс     Peugeot   + 25.3s 6. Франсоа Делакур  Peugeot   + 55.8s 7. Петер Солберг   Peugeot   + 1m03.6s 8. Ян Копецки     Skoda    + 1m14.7s
9. Никола Войлоз Skoda + 4m22.7s 10. Жулиен Маурин Peugeot + 4m45.1s

КоментариВашият коментар

Последвай ни: