Бившите собственици на „Ливърпул“ се завръщат в съда

от журналист.бг | сряда, 01 декември 2010 | 04:29

image
Том Хикс и Джордж Жилет се завръщат в съда, за да продължат сагата със собствеността на клуба.
 
Американските бизнесмени загубиха контрол над клуба през октомври, когато "Ливърпул" беше продаден на "New England Sports Ventures" (сега познати като "Fenway Sports Group"). Хикс и Жилет претърпяха допълнително и загуби за 140 милиона паунда.
 
Двамата американци се опитаха да заведат дело за един милиард долара по време на съдебната битка за "Ливърпул", но им беше наложена съдебна забрана, която не им позволи да провалят сделката за клуба.
 
Адвокатите на Хикс и Жилет сега имат намерение да отхвърлят тази забрана, което ще позволи да заведат дело за нанесени щети и пропуснати ползи.
 
Насрочено е изслушване на 9 и 10 февруари пред Висшия съд на Англия и Уелс. То ще бъде направено пред съдията Джъстис Флойд, който позволи "Ливърпул" да бъде закупен от NESV.
 
Адвокатите на Хикс и Жилет ще се опитат да повдигнат обвинение срещу NESV, "Роял Банк ъф Скотланд" и бившия президент на мърсисайдци Мартин Броутън.
 
Кийт Оливър от адвокатската кантора "Питърс енд Питърс" каза: "Надяваме се, че изслушването ще позволи спорът между всички страни да бъде разрешен и да стане ясно какво ще се случи в бъдеще."
 
"Те (Том Хикс и Джордж Жилет) не се чувстват удовлетворени от съдебния процес и обмислят как да постъпят в момента."
 
Твърди се, че Мартин Броутън не се притеснява от последното развитие на съдебната сага и вярва, че обвиненията ще бъдат отхвърлени.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: